Re: zůstatek na účtě 211
Ale děvčata, co my víme. Třeba má tu hotovost v trezoru doma pan jednatel. Nechte je udělat (či podepsat) inventuru pokladní hotovosti s výčetkou. Dokument několikrát okopírovat, uschovat, založit do dokumentů firmy.
Pokud nedoloží, tak, pokud to půjde, zvážit vyplacení podílů na zisku.
Ano, jen podíly na zisku by se vyplácely (po zdanění) společníkům. Po schválení Valnou hromadou. A v návaznosti na to, zda je vůbec firma "v zisku".
Špatně zaúčtované případy - napadá mě jen možnost, že byly placeny v hotovosti závazky a nejsou k tomu doklady. Jak to vypadá se stavem závazků?
Také mi na jednom s.r.o. vyrostla takto pokladna a to hned v prvním roce. Společník (jednatel) nedokáže pochopit, že i když je společnost jen jeho,tak si z pokladny nemůže peníze brát,jak se jemu hodí (bez dokladu) + psotupně jsem i zjistila, že chybí také asi doklady za hotovostní platby.To je pak radost tyhle společnosti.
Bez dokladu nelze zaúčtovat nic. Stejně tak externí účetní nemůže po majiteli - společníkovi - jednateli - firmy nic vymáhat.
Seznámit jednatele s tím, že případná kontrola může chybějící částku považovat za mzdu, nebo za podíly na zisku, nebo za zpronevěru atd. Se všemi důsledky, včetně dodanění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 3. 2014 7:29
dobrý den,
převzal jsem účetnictví a na účtě 211 je zůstatek 2mil, to ale není reálné. Nedá se to dohledat - táhne se to od roku 2006. Prosím o radu jak se s tím poprat,
děkuji za každou pomoc