Re: roční zúčtování - odchod do důchodu
>Prosím Vás, může se provést roční zúčtování u
>zaměstnance, který šel v červnu 2013 do starobního důchodu?
>Vracelo by se mu nějakých dvacet tisíc, tak aby to bylo
>správně, zdá se mi to dost.
Pokud o RZD požádal, musíte provést.
>A ještě u jedné zaměstnankyně se zeptám - její manžel
>si podává sám daňové přiznání, chce si manželku
>uplatnit. Měla mateřskou a platila se jí od zaměstnavatele
>dovolená. Překročí 68 000,-- Kč, ale prý tu dovolenou
>nepřizná, nedá vůbec potrvzení o zdanitelných přímech
>od zaměstnavatele. Je to jejich věc, ale nemůže z toho
>mít něco zaměstnavatel, když o tom ví? Upozornila jsem
>ji na to, ale prý se zařídí podle sebe, takže to
>zapře.
Není to vaše starost, odpovědnost je na bedrech zaměstnance.
Ano, děkuji za odpověď.
Důchodce se tu nestavoval, nepožádal, zřejmě mu to nedošlo. Ale mohl by si podat sám přiznání, tak jestli mu to mám dávat vědět.
A s tou druhou věcí, je to vždy o lidech. Máme v práci poctiváky, co nahlásí vše, aby neměli problémy. A někteří zase využijí i věci, na které nemají nárok. Je mi z toho zle, když to vidím a vím o tom. Třeba uplatnění dětí, na které pak přijde papír od soudu....
Tomu důchodci bych poslala potvrzení o zdanitelných příjmech, asi ho to opravdu nenapadlo, že si může podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 3. 2014 10:21
Prosím Vás, může se provést roční zúčtování u zaměstnance, který šel v červnu 2013 do starobního důchodu? Vracelo by se mu nějakých dvacet tisíc, tak aby to bylo správně, zdá se mi to dost.
A ještě u jedné zaměstnankyně se zeptám - její manžel si podává sám daňové přiznání, chce si manželku uplatnit. Měla mateřskou a platila se jí od zaměstnavatele dovolená. Překročí 68 000,-- Kč, ale prý tu dovolenou nepřizná, nedá vůbec potrvzení o zdanitelných přímech od zaměstnavatele. Je to jejich věc, ale nemůže z toho mít něco zaměstnavatel, když o tom ví? Upozornila jsem ji na to, ale prý se zařídí podle sebe, takže to zapře.
Děkuji Hanka