Re: Zápočet kauce POHODA
Vystavila jsem zálohovou faktru na kauci 25 tis, kauce byla zaplacena bankou. Zaúčtovala jsem ji jako nedaňový příjem.
Teď nevím jak to mám dostat do toho zápočtu?(.
Re: Zápočet kauce POHODA
No, teď o tom přemýšlím, vy jste ty faktury na nájem vystavovala kdy? Já myslela, že jí vystsavujete až teď, tak to by s tou zálohou šlo. Ale jestli ty faktury máte vystavené již dříve, tak by to bylo lepší tím zápočtem.
Musela by jste Interní doklady - Likvidace výběrem - a vyberete všechny faktury a zálohy, které se započítávají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2014 22:56
Dobrý večer,
prosím o pomoc. Vedu DE.
Pronajímám prodejnu a nájemce ukončil nájem s tím, že neuhradil poslední dva nájmy na 25000,--.
Na začátku byla složena kauce - 25 000,-- ve smlouvě máme uvedeno, že může započíst.
Vystavím zápočet, kde mám dve fa za nájem 25 000,-- (zaúčtováno jako příjem zvyš. základ daně.
Jak mám do zápočtu prosím Vás uvést tu kauci?
Udělala jsem to jako příjem mínusem 25 000,-- (zaúčtováno taky jako příjem zvyě. základ daně?
Nevím si s tím rady, jestli to mám správně.
Děkuji moc za pomoc.
Jitka