Re: Smlouva o partnerské spolupráci
Dobrý den,děkuji za zprávu.Ale je možné, že neziskovce vyjde daň,ne?Já už jsem z toho nějak zmatená.Asi mě dostala ta smlouva o partnerství.Nemám s tímto vůbec žádnou zkušenost.Účtuje se toto stejně jako u dotace? Nebo jako o klasické půjčce?
Půjčka je půjčka, dotace je jiná kategorie. Hlavně musíte mít veškeré podklady, aby něco neleželo "v šuplíku".
A jestli má vyjít daň? Jak kdy. Máte přece rozčleněny zdaňované činnosti, tak musíte vědět, zda "může" vyjít nějaká daňová povinnost (po případné korekci slevou pro neziskovky".
No mě jde spíše o ten text,se kterým jsem se ještě nesetkala. Jde o partnerskou smlouvu,kde je uvedeno:Projekt bude realizován za předpokladu získání finanční dotace.A následně je v odstavci uvedeno : partner se zavazuje poskytnout bezúročnou půjčku na předfinancování projektu.A já teď nevím,zda se tedy jedná o dotaco od obce nebo o půjčku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 3. 2014 23:06
Dobrý večer, prosím Vás o radu.Nezisková organizace uzavřela v roce 2013 s obcí partnerskou smlouvu,kde je uvedeno,že obec poskytne půjčku na vybavení herny 90.000Kč za předpokladu získání finanční dotace od SPL MAS Podlipansko. Obec poslala na BÚ 90.000Kč. Jak se toto bude účtovat? Je možné,že by neziskovce mohla vzniknout daň ve výši 190Kč?
Děkuji předem všem.