Re: Příloha k žádosti o PPM
Jelikož jste pracovala, nebude se porovnávat s průměrem na PPM , které jste měla při prvním dítětem ( nástup do 4 let věku prvního dítěte) . Nenastupujete 6 týdnů před PPM, ošidila jste se o 6 týdnů pobírání PPM, budete bohužel pobírat jen 22 týdnů.
RO bude zřejmě z doby,kdy jste na PPM měla nastoupit ( 6 týdnů před plán.termínem porodu), ale nemám již čas si to ověřit v ZNP.
Udělejte to Vy. Zdravím - a přeji ať vše dobře dopadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 4. 2014 11:13
Dobrý den,
prosím o pomoc s přílohou k žádosti o mateřskou. Vyplňuji sama za sebe. Druhé dítě, první s rokem narození 2012, ale nejsem na RD, pracuji (byla jsem pouze na PPM)
Na druhé straně bod a) zda v den vzniku události zam. pracoval nebo ne - jak se to bere při mateřské? Nejsem si jista, zda vyplnit ano či ne. Nástup mám 4.4.2014, do posledního dne pracuji
a potom bod g) do 4 let věku mladšího dítěte nastupuju, ale nejsem si jistá, zda vyplňovat a co případně uvést do kolonky pro denní výši neredukovaného vyměřovacího základu? V poknyech je odkaz na par.17, ale ten je zrušen....
A poslední dotaz k rozhodnému období. Pokud mám již spočítanou mzdu za 3/2014, nástup na MD tedy již 4.4.2014, bude rozhodné období do února nebo do března?
Děkuji