Re: Kdy uplatnit DPH?
Odečíst můžete teprve když máte fakturu v ruce, pokud byla vystavena v dubnu, tak za duben. Ale DUZP 31.1. - DD měl být vystaven do 15 dní, tj. odpočet jste mohla mít v únoru, ale co teď naděláte.
Pokud nedostanu DD k zaplacené záloze, dodavatele o něj urguji.
Pokud přijal zálohu v březnu, uvedl DUZP na konečné faktuře březen a vystavil ji do 15 dnů, tj. třeba dnes, vyhovuje to. M.Pokud by ji vystavil s DUZP duben, volala bych tam.
Já to trochu popletla ten první dotaz zd. plnění bylo 31.3. a vystavená byla dneska 1.4. a zálohu dostali v březnu a nedali DD k záloze, měla bych si správně odečíst v březnu, ale nedali ten DD k záloze a nebo aspoň den vystavení fa 31.3. - říkám to správně?
Tak bacha na věc - u vystavených faktur odvádíte dle data zdanitelného plnění. Ale u PŘIJATÝCH faktur teprve když máte
fakturu v ruce, tzn. DD k přijaté záloze vystavený 31. 3. byste zřejmě neměla fyzicky už v březnu, ale pokud posílají poštou,tak v dubnu. Tak to neřešte a odpočet udělejte v dubnu a raději věnujte část řádnému čtení zákona o DPH.
děkuji všem za reakce a přejipěkný apríl
>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>dostala jsem fakturu se zd. plněním 31.1. a vystavená
>>>>>>>byla 1.4., kdy si mohu uplatnit DPH v březnu, nebo
>>>>>>>>>
>>>>>>>Já to trochu popletla ten první dotaz zd. plnění bylo
>>>>>31.3. a vystavená byla dneska 1.4. a zálohu dostali v
>>>>>březnu a nedali DD k záloze, měla bych si správně
>>>>>odečíst v březnu, ale nedali ten DD k záloze a nebo
>>>>>aspoň
>>>>>den vystavení fa 31.3. - říkám to správně?
>>>>
>>>>Tak bacha na věc - u vystavených faktur odvádíte dle
>>>>data zdanitelného plnění. Ale u PŘIJATÝCH faktur
>>>>teprve
>>>>když máte
>>>>fakturu v ruce, tzn. DD k přijaté záloze vystavený
>>>>31.
>>>>3. byste zřejmě neměla fyzicky už v březnu, ale pokud
>>>>posílají poštou,tak v dubnu. Tak to neřešte a odpočet
>>>>udělejte v dubnu a raději věnujte část řádnému čtení
>>>>zákona o DPH.
>>>
>>>§ 73 odst. 1a
>>>
>>>N.
>>
>>u faktur v režimu přenesení je to ale jinak
>
>Ano - to je pravda:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 4. 2014 11:47
Dobrý den,
dostala jsem fakturu se zd. plněním 31.1. a vystavená byla 1.4., kdy si mohu uplatnit DPH v březnu, nebo dubnu.
Ještě mám dost často problémy s dodavateli, že jim uhradím zálohu a doufám, že je to tak, že kdy se jim připíše záloha na účet, měli by mě k tomuto datumu vystavit DD k záloze - je to prosím tak?
Zrovna tento dodavatel obdržel zálohu v březnu a teď konečný doklad vystavil dnes v dubnu /bez DD k záloze/ to je asi špatně.
děkuji za odpověď