DE-prodej potravin

• (neregistrovaný)

2. 4. 2014 7:50

Začínám vést DE-prodej potravin, můžete mi prosím někdo stručně vysvětlit, jak účtujete?Nemám s tím zkušenosti. Bývala účetní požaduje na fakturách za zboží uvádět prodejní ceny za kus a celkem v15%,21%. Musí se toto uvádět pro Fú?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2014 13:42

Miluška (neregistrovaný)

Re: DE-prodej potravin
      Zpracovávám DE také pro obchod s potravinami, účtuji denní tržby (zdanitelný příjem) a dále pak příchozí faktury za zboží (zdanitelný výdaj) a přijaté paragony (výdaj). Na konci roku je nutno udělat k 31.12. inventuru zásob - tu mi připravuje majitelka obchodu. Dále ještě do výdajů dávám paušální výdaj na auto 5000 Kč (auto používá pouze k podnikatelským účelům). Pokud vám ta účetní vede i sklad, tak tu cenu za kus požaduje zřejmě kvůli tomu.

• 3. 4. 2014 6:24

ivajs (neregistrovaný)

Re: DE-prodej potravin
      Děkuji, uvádíte na fa za zboží prodejní ceny,(na školení DPH nás upozorňovali,že na fa se nemá nic doplňovat)? Nebo pro fú stačí kolik % je marže. Také jsem to pochopila jak píšete,pro sestavení DPFO a DPH účtuji tržby,př.fa,výdaje. Majitel obchodu si povede příjem zboží v prodejních cenách-tržby, a fyzicky si udělá inventuru zboží, kdy zjisti jestli má např.manko.Jestliže bude plátce dph,bude inventura zásob k 31.12, kterou předloží majitel ponížena o dph?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).