Nástup na MD a přivýdělek

• (neregistrovaný)

2. 4. 2014 13:51

Dobrý den,
    pracuji jak samostatná účetní na hl.prac.poměr, na konci dubna nastupuji na MD, dál budu účto zpracovávat, ale už ne vše, budu spíš na telefonu a radit prostředníkovi, který bude doklady zpracovávat na základě mých příkazů.
    Na přivýdělek při MD budu sepisovat DPP, ale nevím, jaký druh práce napsat, aby to němělo nic společného s mou náplní práce účetní.
    Poradili byste mi, jaký druh napsat?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2014 16:19

xJ (neregistrovaný)

Re: Nástup na MD a přivýdělek
      zákoník práce neomezuje druh práce, ale výkon práce
      § 34b
      2) Zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny. U zaměstnavatele, jímž je stát, platí věta první jen tehdy, jedná-li se o výkon práce v téže organizační složce státu.

tak že ať tam napíšete třeba uklízečka, ale budete fakticky vykonávat svoji práci, je to špatně

• 3. 4. 2014 9:58

Miluška (neregistrovaný)

Re: Nástup na MD a přivýdělek
      To ano, ale o to mi nejde, to nikdo nezjistí, že nevykonávám třeba uklízečku nebo např. montážní práce. Žádné účetní dokumenty a doklady nebudou mnou podepsané, od toho tam je právě ten prostředník. Šlo mi o to, co napsat za druh práce. Uklízení už nemůžu, uklizečky máme dvě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).