Pokladní doklad - uznatelnost nákladů

• (neregistrovaný)

2. 4. 2014 14:31

dostaly se mi k zaúčtování výdajové pokladní doklady na různé částky od 5000 - cca 15 000,-- - je na nich - vyplaceno komu - napsané nějaké jméno - bez adresy - např Josef Novák nebo Novák + Kyprý + 6 osob - za práce např. úklid na stavbě, probírka panelů apod.
    Můžu tyto doklady naúčtovat do účetnictví? - přijde mi to , že prostě se po stavbě pohybovali nějací dělníci, bylo potřeba něco udělat, tak je stavbyvedoucí najmul, oni práci udělali a on jim na základě výdajových dokladů vyplatil peníze a bylo vymalováno. Nevím jestli bychom tyto doklady obhájili před FÚ - takových si můžu u stolu napsat a vyplatit z pokladny kolik budu chtít.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2014 14:56

Petra. (neregistrovaný)

Re: pokladní doklad - uznatelnost náklad
      Pokud tito dělníci nebyli živnostníci nebo zaměstnanci, tak jim to vyplatil načerno jako mzdu za práce a do úče. bych to určitě nedávala. Pokud to živnostníci byli, tak od nich potřebujete i příjmový doklad, že hotovost převzali.

• 2. 4. 2014 15:03

doklady (neregistrovaný)

taky si myslím - naši zaměstnanci to nebyli, nemáme s nimi ani žádnou jinou smlouvu, jako živnostníci - z toho dokladu to nepoznám když je tam jenom jméno - potom by tam mělo být IČO a DIČ a chtěla bych po nich asi nějaký daňový doklad a stvrzenku o převzetí peněz. Člověk se nestačí divit, co jsou na stavbě schopni vymyslet a spáchat. Ale co potom s tím ta účetní má dělat ...

• 2. 4. 2014 15:13

Katka2 (neregistrovaný)

Ono nejde jen o účtování, ale koledujete si o malér z pohledu IP.

• 2. 4. 2014 15:18

doklady (neregistrovaný)

Díky za reakce, už jsem přemýšlela jestli nejsem divná, že mi ty doklady přišly divné - tak to teď musíme nějak vyřešit - to zase bude mňamka. Pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).