Re: Uplatnění výdajů paušálem
Děkuji za odpověď. Rozumím tomu dobře, že tedy každý rok se mohu rozhodnout? Právě že se mi též zdá velmi výhodný. Opravuji auta. Vedl jsem si příjmy výdaje a výsledek mi vyšel šílený, hlavně doplatek na soc. byl vysoký. Takto je to ok. Ještě jeden dotaz: když bych uplatňoval výdaje paušálem, musím vést sklad? A uvádět údaje o hotovosti, stavu na bance, skladových zásobách k 31.12. do té tabulky v přiznání? Díky moc, trochu jsem se rozepsal.
Pokud uplatňujete výdaje paušálem, tak tabulku nevyplňujte
Pokud půjdete na paušál tak do tabulky by se uvedly pouze zásoby-tj.inventura k 31.12. Údaje o peněžních prostředcích jsou nepovinné. A vedení skladu je na Vás, asi nemáte takové zásoby, abyste každý den psal výdejky a příjemky na sklad. Samozřejmě beruškám z FU by se to líbilo. Ale měl byste si pohlídat co na kterou zakázku nakoupíte a vyfakturujete. Když se v tom nemohou vyznat, dají Vám tzv. vést záznamní povinnost.
Takže evidenci příjmů a výdajů povedu, stejně tak materiálové zásoby, které mi stejně žádné nezůstávají, nakupuji přímo na zakázky, ale evidence není tak složitá a "berušky" budou spokojené. Do přiznání jim uvedu výdaje paušálem a je to. Děkuji moc za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 4. 2014 16:53
Dobrý den všem! Moc prosím o radu: mám řemeslnou živnost a za rok 2013 jsem uplatnil výdaje paušálem 80% (první mé daňové přiznání). Mohu za rok 2014 se rozhodnout uplatnit skutečné výdaje???