Nemocenská a program Pohoda

• (neregistrovaný)

2. 4. 2014 20:52

Dobrý večer,
    Pěkně prosím o pomoc. Zpracovám mzdy v programu Pohoda. Zaměstnankyně je zaměstnaná dlouhodobě od roku 2010, ale byla na mateřské dovolené. Po nástupu z mateřské odpracovala celý únor a 7 března nastoupila na nemocenskou.
    Program mi píše toto:
    Nemoc od 07.03.2014 do 31.03.2014.
    Není zadán průměrný výdělek, nebude spočítána náhrada.
    Průměrný výdělek 0,00, redukovaný průměrný výdělek 0,00.
    Náhrada je vyplácena za dny od 07.03.2014 do 20.03.2014.
    V sazbě 0,00 % proplatit 24,00 hod., v sazbě 60,00 % proplatit 56,00 hod.
    Byla vypočtena náhrada 0,00.

• V minulém čtvrtletí bylo odpracováno 0 hodin,
    nepodařilo se určit průměrný výdělek.

V personalistice jsem zadala pravděpodobný hrubý příjem za kalendářní den, ale nepřevádí se mi do mezd, můžete mi prosím někdo poradit, co s tím a jak správně postupovat a zpracovat?
    Moc děkuji Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2014 22:26

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: Nemocenská a program Pohoda
      Musíte zadat přímo ve mzdách průměrný výdělek.

Průměrný výdělek za předcházející kalendářní čtvrtletí, potřebný pro výpočet náhrad.
      Průměrná hodinová mzda = hrubá mzda / odpracované hodiny. Průměrný výdělek se používá při výpočtu náhrad za dovolenou, příplatků za svátky, příplatků za práci o sobotách a nedělích, příplatků za práci v noci a za práci přesčas.

Jestliže zaměstnanec odpracoval v minulém čtvrtletí méně než 21 dní, zadá mzdový účetní pravděpodobnou mzdu.

Program neumožňuje vypočíst průměrný výdělek z odměn a mezd vyplácených za delší než měsíční období. V takovém případě zadejte průměrný výdělek ručně.

• 2. 4. 2014 22:38

Lenka28 (neregistrovaný)

http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/243/Jak-se-pocita-v-programu-POHODA-prumerny-hodinovy-vydelek-zamestnance/?id=1385

• 2. 4. 2014 22:52

Marketa123 (neregistrovaný)

Leničko, zadala jsem ručně v únorové mzdě a v březnu se mi již pěkně dopočítalo.
      Moooooooooooooooc děkuji Markéta

• 3. 4. 2014 0:04

Lenka28 (neregistrovaný)

Není zač...:-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).