Re: OSA-smlouvy
>Dobrý den: V roce 2009 u nás byl kontrolor od OSA,
>zjistil, že nemáme smlouvu, tak nám přišel Návrh na
>uzavření licenční smlouvy. Tu jsme podepsali a zaplatili
>příslušný poplatek. Od té doby se neozvali. Co to
>znamená? Měli bychom snad každý rok sami upozorňovat OSA,
>že toužíme zaplatit poplatek, tak ať nám napíší kolik a
>kam ho máme poslat? Nějak to nechápu. Mám dost práce s
>daněmi a odběrateli a dodavateli a ještě si mám
>zjišťovat, jestli náhodou někdo od nás nechce peníze? Jaké s
>tím máte zkušenosti vy? uzavíráte s nimi každý rok
>novou smlouvu? Není to o tom, že bychom nechtěli
>zaplatit, víme, že je to zákonem nařízené, ale je opravdu mou
>povinností zjišťovat, kam co zaplatit, nebo to mám
>nechat tak a počkat, až se ozvou sami? Smlouvu s
>INTERGRAMem jsme podepsali jednou a každý rok nám posílají
>fakturu.
>Předem děkuji za vaše názory.
Re: OSA-smlouvy
Dobrý den, opravdu je to u OSA tak, že musíte každý rok sami požádat o obnovení smlouvy z předešlého roku. Buď napíšete změny pokud nastaly nebo požádat o obnovení smlouvy ve stejném rozsahu jako v roce předešlém. Posílám to vždy e-mailem. Jen nevím když se teď ozvete po několika letech jestli Vám to nedopočítají zpětně i s penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 4. 2014 15:11
Dobrý den: V roce 2009 u nás byl kontrolor od OSA, zjistil, že nemáme smlouvu, tak nám přišel Návrh na uzavření licenční smlouvy. Tu jsme podepsali a zaplatili příslušný poplatek. Od té doby se neozvali. Co to znamená? Měli bychom snad každý rok sami upozorňovat OSA, že toužíme zaplatit poplatek, tak ať nám napíší kolik a kam ho máme poslat? Nějak to nechápu. Mám dost práce s daněmi a odběrateli a dodavateli a ještě si mám zjišťovat, jestli náhodou někdo od nás nechce peníze? Jaké s tím máte zkušenosti vy? uzavíráte s nimi každý rok novou smlouvu? Není to o tom, že bychom nechtěli zaplatit, víme, že je to zákonem nařízené, ale je opravdu mou povinností zjišťovat, kam co zaplatit, nebo to mám nechat tak a počkat, až se ozvou sami? Smlouvu s INTERGRAMem jsme podepsali jednou a každý rok nám posílají fakturu.
Předem děkuji za vaše názory.