Re: Duplicitní sleva poplatník 6/13
*** Dobrý den paní Jasná, moc vám děkuji za odpověď a protože nejsem přímo jen mzdovka a s tímto se setkávám poprvé, prosím ještě další radu ...
Musím tedy otevřít již uzavřené mzdové listy za 2013 - opravit mzdu v červnu 2013, vzít mu slevu na poplatníka?
Nyní ve mzdě 3/2014 bude mít slevu za 3/2014 a srazím mu (v rámci položky "opravy minulého roku" tu částku daně, kterou mi dluží za 6/2013?
Prosím a jak pak ve vyúčtování DPFO ze ZČ? Podat dodatečné DPFO ze ZČ za 2013 nebo nějak zohlednit ve vyúčtování 2014?
Nikde ve vyúčtování nevidím "kolonku" pro opravu minulého roku, takže předpokládám, že podat dodatečné za 2013? Kde bych uvedla jen červen + tu částku,kterou dluží do úhrady 0 a vyšel by nedoplatek?
Omlouvám se, ale jsem skutečně "mzdovka" jen pro případy, kdy je všechno v pořádku :-) a tento případ se stal ve firmě, kde jim pomáhám jen z Pohodou...já si ty přestupy v rámci měsíce hlídám, abych se právě těm opravám vyhnula :-)
Re: Duplicitní sleva poplatník 6/13
>>Musíte přepočítat výplatu za 6/2013 bez slevy na
>>poplatníka a v nejbližší výplatě provést opravu.
>
>Musím tedy otevřít již uzavřené mzdové listy za 2013 -
>opravit mzdu v červnu 2013, vzít mu slevu na
>poplatníka?
>
>Omlouvám se, ale jsem skutečně "mzdovka" jen pro
>případy, kdy je všechno v pořádku :-) a tento případ se
>stal ve firmě, kde jim pomáhám jen z Pohodou...já si ty
>přestupy v rámci měsíce hlídám, abych se právě těm
>opravám vyhnula :-)
>
*** Dobrý den, paní Jasná, moc vás prosím ještě o schválení postupu, jak jsme napravili
1) za 6/13 jsme odemkly uzavřené mzdové listy 2013 a opravili mzdu zaměstnance (vzali mu slevu 2070 Kč)
2) mzdy máme v "Pohodě", znovu už jsme nezaúčtovávali, protože tento opravený zaměstnec by nám za sebe zdabloval svou mzdu (1x v rámci všech zam a podruhé zaúčtováno opravou)
takže jsem jen přes interní doklad k 31.12.2013 opravila 331/342 + 2070 Kč. Účetně tedy nyní správně
3) roční zúčtování daně 2013 vypočteno z již správných údajů
4) ve mzdě 3/14 v rámci jediné položky, kterou nám Pohoda nabídla "Oprava zálohy na daň" jsme zadali mínusem těch 2070 Kč, které tedy nyní odvedeme na FÚ
Problém bude, že se mi se mzdami za 3/14 vlastně ta sleva odečte v účetnictví podruhé (ve 2013 jsem opravila v účtu přes interní doklad)? Jak se tedy správně udělat? Zaúčtovávat i do 2013?
Prosím je náš postup správný?
Moc děkuji.
Val.
Můj poslední dotaz zní, musíme tedy podat dodatečné vyúčtování DPFO ze ZČ za rok 2013?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 4. 2014 23:56
Dobrý den,
v rámci ročního zúčtování daně za 2013 jsem zjistila chybu při uplatnění slevy na poplatníka.
Zaměstnanec k nám nastoupil 11.6.2013, "dušoval" se, že ex zaměstnavatel neuplatní v 6/13 slevu na poplatníka, tak jsem mu ji neprozřetelně přiznala.
Pro roční zúčtování daně 2013 doložil potvrzení o příjmech 1-6/13 od ex zaměstanavatele a ten mu samozřejmě slevu na poplatníka v červnu dal taky :-(
Uplatňuje životko, takže mu z ročního zúčt. daně vychází přeplatek 600 Kč. O tento mu bude snížena čistá mzda 6/13.
Prosím je potřeba podat dodatečné vyúčtování DPFO ze ZČ za 2013 nebo "nějak" zohlednit ve vyúčtování za 2014?
Moc děkuji za pomoc mzdové účetní.
Val.