RZ-úroky, nebydlí tam...

• (neregistrovaný)

4. 4. 2014 7:23

Prosím, zaměstnanec chce uplatnit úroky z úvěru při RZ, ovšem bydlí jinde, jde o koupi bytu, žádná rekonstrukce. Může uplatnit, když tvrdí, že tam bydlí jeho syn? Syn mi přišel podepsat na mou výzvu čestné prohlášení, že tam bydlí a když ukázal OP tak adresu jinde. Jde o evidentní pronájem, ale to mě nepřísluší posuzovat. Jak by jste prosím postupovaly vy? Mám chut mu ty úroky neuplatnit a RZ udělat bez úroků a pak at si podá DP a zkusí uplatnit i ty úroky.děkuji za vaše odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2014 7:31

jasná. (neregistrovaný)

Re: RZ-úroky, nebydlí tam...
      Pokud to zavání pronájmem, tak mu doporučte podat daňové přiznání, osobně bych v RZD také neuplatnila.

• 4. 4. 2014 9:19

Katka2 (neregistrovaný)

A co ty řeči o tom, že mzdová nemá dělat detektiva, že když to napíše do prohlášení, je to jeho zodpovědnost?
      Jinak adresa v OP vůbec nevypovídá nic o tom, kde dotyčný opravdu bydlí.

• 4. 4. 2014 7:33

M.F: (neregistrovaný)

Dobrý den, nám na školení z FÚ paní říkala, že při koupi RD a bytu musí být uveden jako vlastník nebo spoluvlastník a bytovou jednotku , která nezahrnuje nebytový prostor vlastnil, měl byt v nájmu nebo užíval k vlastnímu, trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení blízkých osob, Je potřeba doložit aktuální list vlastnický. Řekla nám, pokud máme pochyby tak raději neuznávat - ať si podají DP. Ve Vašem případě bych to asi neuznala...

• 4. 4. 2014 9:18

. (neregistrovaný)

Máte žádost zaměstnance, máte čestné prohlášení syna, máte potvrzení banky, máte výpis z katastru nemovitostí. Nejste detektiv. Na domněnky není místo. Udělala bych.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).