Dokladová řada

• (neregistrovaný)

4. 4. 2014 9:20

Na vystavené zálohové faktury máme dokladovou řadu PR14...., nyní bych potřebovala vystavit daňový doklad na přijatou platbu. Můžu ho vystavit v této dokladové řadě a nebo si musím založit pro DD k přijaté platbě novou dokladovou řadu?

Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2014 10:02

. (neregistrovaný)

Re: Dokladová řada
      Nevím, jaký účetní SW používáte, ale daňový doklad k záloze není pohledávka. Ve většině účetních SW se vystavují v interních dokladech.

• 4. 4. 2014 10:41

pepinuska (neregistrovaný)

Používáme program Stereo. Ve fakturaci jsem v únoru vystavila zálohovou fakturu 24000005 za zboží, ta byla v únoru zaplacena, tak jsem vystavila daňový doklad na přijatou platbu 24000009 , ale dokladovou řadu jsem nechala vystavených záloh. Konečná faktura byla vystavena až v březnu. Teď jsem znejistěla, zda jsem neměla použít jinou dokladovou řadu, protože všechny předchozí vystavené zálohy nemusí být uhrazené a já v účetním deníku nebudu mít zaúčtovanou souvislou číselnou řadu. Mám to nějak opravovat?

Ještě jednou děkuji za rady.

• 4. 4. 2014 22:05

. (neregistrovaný)

Pro přehled mám extra řady
      - vydané faktury
      - vydané faktury zálohové
      - v interních dokladech danové doklady k přijatým zálohám

Mám jiný program. Ale nechat všechny tři typy v jedné řadě bych si nedovolila. Už kvůli tomu, že daňový doklad k záloze podle mého nemá co v pohledávkách dělat. Co máte k tomuto uvedeno v nápovědě?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).