Re: Insolvenční řízení - deponovat??
Dobrý den.
Pokud není nařízena na mzdu zaměstnankyně exekuce srážkami ze mzdy, skutečně nyní je třeba vyplácet celou mzdu zaměstnankyni. Deponování (pozdržení) výplaty částí mzdy odpovídající srážkám ze mzdy v exekuci, je třeba provádět po zahájení insovlenčního řízení právě a jen v případě, kdy je exekuce (či výkon rozhodnutí) srážkami ze mzdy nařízena. Samotné insoolvenční řízení nezakládá tuto povinnost.
>Dobrý den, už tady toho bylo napsáno hodně o
>insolvenci, ale já ani tak v tom nemám úplně jasno.
>Zaměstnankyně požádala o insolvenci. Momentálně je v
>insolvenčním rejstříku uvedeno "povoleno oddlužení".
>Soud zatím neproběhl. Tato zaměstnankyně měla několik
>exekucí.
>Z některých odpovědí tady jsem pochopila, že bych měla
>ze mzdy strhávat, ale deponovat, z některých, že celá
>mzdy by se měla vyplatit zaměstnanci.
>Insolvenční správce řekl, že celou mzdu teď vyplácet.
>Je to, prosím, tak?
>
>A srážky na závodní stravování na základě dohody už se
>nesmí provádět od zahájení insolvenčního řízení?
>
>Moc děkuji za objasnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2014 9:37
Dobrý den, už tady toho bylo napsáno hodně o insolvenci, ale já ani tak v tom nemám úplně jasno.
Zaměstnankyně požádala o insolvenci. Momentálně je v insolvenčním rejstříku uvedeno "povoleno oddlužení". Soud zatím neproběhl. Tato zaměstnankyně měla několik exekucí.
Z některých odpovědí tady jsem pochopila, že bych měla ze mzdy strhávat, ale deponovat, z některých, že celá mzdy by se měla vyplatit zaměstnanci.
Insolvenční správce řekl, že celou mzdu teď vyplácet.
Je to, prosím, tak?
A srážky na závodní stravování na základě dohody už se nesmí provádět od zahájení insolvenčního řízení?
Moc děkuji za objasnění.