Re: Překážky v práci
A taky nemůžete dát výpověď podle § 52 e), protože zřejmě nemáte lékařský posudek, že dlouhodobě pozbyla zdravotní způsobilost. Nebo ho máte ?
Re: Překážky v práci
Absurditu ano, ale to ukončení neschopenky. Protože přece zaměstnavatel musí postupovat podle zákona, nikoliv podle toho, že ví, že paní je v bezvědomí. A raději teda měl Pája napsat, jak má zaměstnavatel vykazovat tu dobu od ukončení neschopenky po datum, kdy budou moci dát výpověď.
Re: Překážky v prác - pro Páju
Tak když se vám to nezdá, tak poraďte tazatelce, co teda má psát do docházky, když neschopenka je ukončena. Vy znáte nějaký důvod její absence, který by byl zákonným důvodem ? Nebo ji snad mají platit, jakoby byla v práci ? Já jsem také žádný zákonný důvod nenašla. To, že fleží v bezvědomí těžko budete kontrole vysvětlovat. Takže raďte, taj jinak vykázat dobu od ukončení neschopenky po okamžik, kdy budou mít lékařský posudek, aby mohli dál postupovat podle zákona ?
Já bych zkontaktovala lékaře s tím, jak je možné, že ji uschopnil v bezvědomí. A chtěla bych od něj nápravu, tzn. trvající pracovní neschopnost. Ukončit neschopenku má až tehdy, když je práce schopná nebo dnem, který předchází dni přiznání invalidního důchodu. A podle toho, jak by se k tomu doktor postavil a trval na ukončení neschopnosti, bych zavolala také na její zdravotní pojišťovnu a ptala bych se, co na to říkají (z hlediska odvodu zdravotního pojištění).
1. kdy byla PN ukončena, dostal zam-tel o tom doklad?
2. Proč zam-tel čekal celý rok po to bezvědomí s vyžádáním lék. posudku?
3. Kdy byl posudek vyžádán?
4. Co koná sjedaný poskytovatel lék.péče?Proč neporadil dříve, jak postupovat?Proč on nezajistí dokument o trvání nebo skončení PN, když je to teď tak zamotané?
Já vidím největší problém právě u zam-tele, který měl konat už dávno a nekonal.Tam bych našel odpov.prac. a zatočil s ním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2014 14:35
Dobrý den,
zaměstnankyně je už rok v nemcnici v bezvědomí. PN jí už byla ukončena. Chystáme se rozvázat PP dle § 52 e). Jak máme řešit přechodnou dobu v docházce? Jedná se o nějakou překážku v práci na straně zaměstnance? Jsme povini něco platit, případně podle jakého paragrafu.
Předem moc děkuji.