Re: nemoc déle než 14 dní-jak tiskopisy?
Pro sebe potřebujete hlášení o začátku PN a POtvrzení o trvání nemoci ke dni 26.3.2014. Od 27.3.2014 budou poskytovány na Žádost ( IV.díl) dávky nz nemocenského pojištění.
Takže potvrzení k 17.3. vystavila zřejmě nemocnice připropuštění, je pro Vás zbytečné . Potvrzení k 31.3. přiložíte k Žádosti, vyplníte Přílohu k žádosti ( rozhodné období a vyměř.základy), kde jsou podklady pro výpočet dávek , které jsou od 15.kalendářního dne vypláceny z OSSZ.
Vy potřebujete POtvrzení o trvání nemoci k 26.3.,(což je 14 kal.den nemoci)- tzv. lístek na peníze, na který vyplatíte náhradu mzdy v době nemoci bez prvních tří plánovaných směn.
Pozor náhrada mzdy má stanovené hranice a vyplácí se za plán.směny, nemoc.dávky se vyplatí OSSZ za kalendářní dny doby nemoci.
Re: nemoc déle než 14 dní-jak tiskopisy?
Podle zNP má to být POtvrzení o trvání nemoci k 14.dni , teoreticky na tento můžete zaplatit také - ofoťte si ho a podstatné bude, že nezaplatíte chybně až do 31.3.. Ale je ať je to výjimka, ne pravidlo, pravidelné kontrole OSSZ, která chodí, by se to nelíbilo :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2014 15:37
Dobrý den, prosím Vás o radu, co mám předat na MSSZ?
Zam-nec je nemocný od 13.3. a nemoc stále trvá.
Předal nám tiskopisy: "ústavní léčení Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti" III.díl a IV.díl. - chápu dobře, že III. díl si ponechám a IV. díl předám na MSSZ?
Pak tu mám ještě dvě "Potvrzení o trvání dočasné prac.neschopn. nebo karantény" jedno je s datem 17.3. a druhé je s datem 31.3.
Myslím si, že do práce též potřebuji mít toto Potvrzení s datem 31.3., aby měl omluvenou nepřítomnost. Nebo si tu s datem 31.3. mám okopírovat?
Nemoc jsem ještě neměla, proto si nevím rady.
Děkuji za odpověď a přeji pěkný víkend