Nemoc déle než 14 dní-jak tiskopisy?

• (neregistrovaný)

4. 4. 2014 15:37

Dobrý den, prosím Vás o radu, co mám předat na MSSZ?
    Zam-nec je nemocný od 13.3. a nemoc stále trvá.
    Předal nám tiskopisy: "ústavní léčení Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti" III.díl a IV.díl. - chápu dobře, že III. díl si ponechám a IV. díl předám na MSSZ?
    Pak tu mám ještě dvě "Potvrzení o trvání dočasné prac.neschopn. nebo karantény" jedno je s datem 17.3. a druhé je s datem 31.3.
    Myslím si, že do práce též potřebuji mít toto Potvrzení s datem 31.3., aby měl omluvenou nepřítomnost. Nebo si tu s datem 31.3. mám okopírovat?
    Nemoc jsem ještě neměla, proto si nevím rady.
    Děkuji za odpověď a přeji pěkný víkend

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2014 15:58

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: nemoc déle než 14 dní-jak tiskopisy?
      Pro sebe potřebujete hlášení o začátku PN a POtvrzení o trvání nemoci ke dni 26.3.2014. Od 27.3.2014 budou poskytovány na Žádost ( IV.díl) dávky nz nemocenského pojištění.
      Takže potvrzení k 17.3. vystavila zřejmě nemocnice připropuštění, je pro Vás zbytečné . Potvrzení k 31.3. přiložíte k Žádosti, vyplníte Přílohu k žádosti ( rozhodné období a vyměř.základy), kde jsou podklady pro výpočet dávek , které jsou od 15.kalendářního dne vypláceny z OSSZ.
      Vy potřebujete POtvrzení o trvání nemoci k 26.3.,(což je 14 kal.den nemoci)- tzv. lístek na peníze, na který vyplatíte náhradu mzdy v době nemoci bez prvních tří plánovaných směn.
      Pozor náhrada mzdy má stanovené hranice a vyplácí se za plán.směny, nemoc.dávky se vyplatí OSSZ za kalendářní dny doby nemoci.

• 4. 4. 2014 16:06

Anettka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Ano potvrz.17.3.je z nemocnice.
      Takže pokud nemám Potvrzení k 26.3., musí mi ho zam-nec ještě obstarat u svého ošetřovacího lékaře? Kopie z 31.3. by mi teda asi nestačila?
      Děkuji ještě jednou

• 4. 4. 2014 16:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Podle zNP má to být POtvrzení o trvání nemoci k 14.dni , teoreticky na tento můžete zaplatit také - ofoťte si ho a podstatné bude, že nezaplatíte chybně až do 31.3.. Ale je ať je to výjimka, ne pravidlo, pravidelné kontrole OSSZ, která chodí, by se to nelíbilo :-).

• 4. 4. 2014 16:32

Anettka (neregistrovaný)

Děkuji, pěkný víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).