Re: OSVČ a zároveň DPČ-DPFO+soc+vzp?
Děkuju. Firma mi z DPČ sráží sociální a zdravotní+srážkovou, což už ale od letoška, pokud dobře chápu změnu zákona, bude zálohová.
To už se bude uvádět do DPFO a tím pádem to bude i v přehledu pro sociálku a vzp jako Daňový základ. Nebo se pletu??
Re: OSVČ a zároveň DPČ-DPFO+soc+vzp?
Příjem z dohody o pracovní činnosti je podle § 6 ZDP. Tento příjem se již do přehledů pro OSSZ a ZP neuvádí - tam se uvádí příjmy, které máte jako OSVČ.
Podepsal jste u zaměstnavatele pro rok 2013 Prohlášení poplatníka daně? Pokud ano, tak se tento příjem zahrnuje do daňového přiznání za rok 2013.
V roce 2014 je jedno, zda podepíšete nebo ne, protože u tohoto pracovně-právního vztahu je nyní vždy zálohová daň, která se zahrnuje do DP.
Většinou se i při nízkých příjmech vyplatilo Prohlášení podepsat a slevu na poplatníka uplatnit přímo u zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 4. 2014 17:20
Dobrý den, jsem osvč a zároveň mám dpč na celý rok, 5000,-/měsíc. Musí se uvádět tyto příjmy do dpfo a tedy i do přehledu sociálky a vzp? Dpfo jsem už odevzdal, ale teď vyplňuju Přehled o příjmech pro sociálku a mate mě řádek 37 - Vyměřovací základ ze zaměstnání.
Děkuji za pomoc