Založení s.r.o.

• (neregistrovaný)

5. 4. 2014 20:52

Dobrý den, prosím o radu. byla jsem oslovena abych pomohla založit s.r.o. se zahraničním společníkem. Byla bych i jednatelem. Mám zkušenosti s FO, se sdružením FO a s podvojným účetnictvím pro FO.
    Nevím jak moc obtížné a jiné to je u s.r.o.
    Mohl by mi někdo poradit, kde by se dali sehnat informace co vše je nutné na co nezapomenou, kde všude se hlásit, jak založit nové účto, jaké předpisy atd... Zatím nebudou zaměstnanci, ale časem to přijde.

Vím že je toho moc, ale jsem učenlivá a důkladná a doufám, že to zvládnu. Jsem připravena si i zaplatit odbornou konzultaci či radu, ale někde začít musím.

Moc Vám všem úžasným děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2014 21:39

Nordpower (neregistrovaný)

Re: založení s.r.o.
      Dobrý den,

popište prosím, co Vás zajímá - pokud budu vědět, tak odpovím:)

N.

• 5. 4. 2014 22:33

Karlik. (neregistrovaný)

Moc děkuji za nabídku pomoci :-)). Se založením s.r.o. nám vše pomůže notář, potom firmu nahlásíme na rejstříkový soud a na Fu. Když nebudou zam. Tak je to vše?
      Potom budu muset vybrat účetní program to také zatim nevím pro jaký se rozhodnout ale to pak dořeším. Musím nastavit i celé účto a to také si nejsem jistá co vše. Vždy jsem dělala už v zaběhnutém a vím že se to PO od FO liší.
      Další věc jsou nějaké vnitřní směrnice a takové věci které u těchto firem jsou povinné. A ještě zda tam nejsou nějaké komplikace když firmu založí jen jeden cizinec.
      Vím že postupem času se k tomu všemu doberu, ale byla bych raději mít někde nějaké body na co všechno nezapomenout při tom rozjíždění a zakládání firmy.
      Moooc děkuji za Vaši ochotu. K

• 5. 9. 2014 10:46

ivett25 (neregistrovaný)

Dobrý den,
      ráda bych se zeptala, zda Vám někdo poradil? Řeším podobný problém, akorát s tím rozdílem, že s.r.o. je už založená, účto nastavené, jen si teď nejsem jistá, jaké směrnice a vnitřní předpisy musím vyhotovit? :-)
      Děkuji I.

• 5. 9. 2014 11:00

Karlík (neregistrovaný)

Dobrý den bohužel nikdo nic neporadil jen co vidite tady. Já jsem to také zatím neřešila, protože založeni se odložilo až na říjen, tak mě ještě všechno čeká ;-(( Držím palce nám oběma. Budu muset získávat info průběžně. Hezký den ;-)

• 5. 9. 2014 11:22

ivett25 (neregistrovaný)

Děkuji! :-)
      Jediné, co jsem našla je tohle:

http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d12927v15841-vyznam-a-poslani-vnitrnich-ucetnich-predpisu/

http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d25847v34207-vyznam-a-poslani-vnitrnich-ucetnich-predpisu/

Tak snad Vám to pomůže. :-)
      Teď to ještě vše sepsat. Jinak co mohu poradit s účetním systémem, tak za mě určitě POHODA. Chvilku jsem používala i MRP Slušovice, ale pro mě dost krkolomný program. S Pohodou nesrovnatelný. ;-)
      Pokud potom budete chtít poradit se zaúčtováním vzniku, ozvěte se. ;-) Poradím. :-)
      Držím palce!!
      I.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).