Re: založení s.r.o.
Moc děkuji za nabídku pomoci :-)). Se založením s.r.o. nám vše pomůže notář, potom firmu nahlásíme na rejstříkový soud a na Fu. Když nebudou zam. Tak je to vše?
Potom budu muset vybrat účetní program to také zatim nevím pro jaký se rozhodnout ale to pak dořeším. Musím nastavit i celé účto a to také si nejsem jistá co vše. Vždy jsem dělala už v zaběhnutém a vím že se to PO od FO liší.
Další věc jsou nějaké vnitřní směrnice a takové věci které u těchto firem jsou povinné. A ještě zda tam nejsou nějaké komplikace když firmu založí jen jeden cizinec.
Vím že postupem času se k tomu všemu doberu, ale byla bych raději mít někde nějaké body na co všechno nezapomenout při tom rozjíždění a zakládání firmy.
Moooc děkuji za Vaši ochotu. K
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda Vám někdo poradil? Řeším podobný problém, akorát s tím rozdílem, že s.r.o. je už založená, účto nastavené, jen si teď nejsem jistá, jaké směrnice a vnitřní předpisy musím vyhotovit? :-)
Děkuji I.
Děkuji! :-)
Jediné, co jsem našla je tohle:
http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d12927v15841-vyznam-a-poslani-vnitrnich-ucetnich-predpisu/
http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d25847v34207-vyznam-a-poslani-vnitrnich-ucetnich-predpisu/
Tak snad Vám to pomůže. :-)
Teď to ještě vše sepsat. Jinak co mohu poradit s účetním systémem, tak za mě určitě POHODA. Chvilku jsem používala i MRP Slušovice, ale pro mě dost krkolomný program. S Pohodou nesrovnatelný. ;-)
Pokud potom budete chtít poradit se zaúčtováním vzniku, ozvěte se. ;-) Poradím. :-)
Držím palce!!
I.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 4. 2014 20:52
Dobrý den, prosím o radu. byla jsem oslovena abych pomohla založit s.r.o. se zahraničním společníkem. Byla bych i jednatelem. Mám zkušenosti s FO, se sdružením FO a s podvojným účetnictvím pro FO.
Nevím jak moc obtížné a jiné to je u s.r.o.
Mohl by mi někdo poradit, kde by se dali sehnat informace co vše je nutné na co nezapomenou, kde všude se hlásit, jak založit nové účto, jaké předpisy atd... Zatím nebudou zaměstnanci, ale časem to přijde.
Vím že je toho moc, ale jsem učenlivá a důkladná a doufám, že to zvládnu. Jsem připravena si i zaplatit odbornou konzultaci či radu, ale někde začít musím.
Moc Vám všem úžasným děkuji