Exekuce - pořadí

• (neregistrovaný)

7. 4. 2014 8:47

Dobrý den,
    mohli byste mi prosím poradit?:
    V současné době strháváme zaměstnanci nepřednostní exekuci, která přišla 18.3.14 (a vyrozumění o nabytí právní moci nabylo 19.1.2011 a nám přišlo 30.3.14).
    Dnes (7.4.14) přišla přednostní exekuce, kde píšou, že exekuční příkaz nabyl právní moci 26.11.2013 a že se tím určuje pořadí.

Mám dále strhávat třetinu pro nepřednostní a začít strhávat druhou třetinu pro přednostní, nebo všechno posílat na přednostní? Jsem z toho tedy dost zmatená, proto děkuji za vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2014 9:21

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce - pořadí
      Pokud je tam napsáno, že dnem 26.11.2013 se určuje pořadí, pak musíte přestat srážet na tu nepřednostní a z obou třetin budete srážet na přednostní. Není podstatné nabytí právní moci exekuce, ale to, kdy byla doručena prvnímu plátci mzdy, pravděpodobně tedy 26.11.2013. On neměl tuto exekuci v zápočťáku ?

• 7. 4. 2014 9:25

Mili3 (neregistrovaný)

Neměl, k nám přišel z úřadu práce. Mám tedy přestat strhávat na tu nepřednostní, i když ta nabyla práv.moci už v 2011?

• 7. 4. 2014 10:20

RenataH (neregistrovaný)

vás nezajímá nabytí právní moci, vás musí zajímat, zda je na ní napsáno, že se pořadí řídí dnem....(a nějaké datum). Pokud to tam není, datum doručení prvnímu plátci je datum doručení vám. Takže ano, přestanete srážet na tu nepřednostní na budete srážet pouze na tu přednostní.
      I když přišel z úřadu práce, měl by mít od předchozího zaměstnavatele zápočťák. ÚP se ho pouze ofotí a pak ho vrací. A pokud nemáte zápočťák, měla byste nechávat nového zaměstnance podepsat prohlášení o tom, zda má či nemá exekuce (ne že by to k něčemu bylo, oni někteří klidně podepíší, že žádnou nemají, přestože jich mají 10, ale vy jste tím krytá, protože vy jste povinná si od něj vyžádat zápočťák)

• 7. 4. 2014 12:40

Mili3 (neregistrovaný)

Aha, dobře, tak moc moc děkuji, pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).