Re: Přihlášení a ukončení evidence na ÚP
Vaší povinnosti je nejpozději v den nástupu do zaměstnáná tuto skutečnost nahlásit na ÚP. Pokud tomu dobře rozumím, tak jste tak neučinila, takže vás ÚP vyřadí z evidence uchazečů o zaměstnání, za porušení povinností.
Paní má na nahlášení změny 8 dnů - nejpozději v den nástupu se týká jen nekolidujícího zaměstnání.
Pochopila jsem dotaz tak, že nastoupila do zaměstnání a např. za 3 dny skončila ve zkušební době, aniž by se stihla mezizím odhlásit z ÚP. Takže asi zase bude v evidenci ... po pár dnech.
ÚP ji vyřadí a zase případně zařadí, dostane potvrzení a s tím zajde na ZP.
>>>>Dobrý den. Byla jsem evidována na ÚP a našla jsem si
>>>>zaměstnání a než jsem se stihla odhlásit tak jsem
>>>>odešla.Na ÚP jsem se ptala co s tím a že jse mám
>>>>přihlásit, jenže zdravotní pojištovna po mě chce
>>>>doklad o
>>>>ukončení evidene na ÚP který nemám. Co mám ted dělat?
>>>>Děkuji
>>>
>>>ÚP vám vystaví potvrzení o době evidence na ÚP, který
>>>doložíte na své ZP.
>>
>>Takže mi vystaví doklad o ukončení evidence na ÚP
>>ikdyž jsem neukončila evidenci?
Nechápu, jak jste neukončila evidenci?
>Vaší povinnosti je nejpozději v den nástupu do
>zaměstnáná tuto skutečnost nahlásit na ÚP. Pokud tomu dobře
>rozumím, tak jste tak neučinila, takže vás ÚP vyřadí z
>evidence uchazečů o zaměstnání, za porušení
>povinností.
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch
Ukončení vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání
Úřad práce uchazeči o zaměstnání ukončí vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání dnem
* nástupu do zaměstnání na základě oznámení uchazeče o zaměstnání, a to nejpozději do 8 kalendářních dnů,
Zašla bych osobně na ÚP. Předložila bych pracovní smlouvu, aby mohli provést ukončení registrace. Dále bych předložila doklad o ukončení nového pracovního poměru + Potvrzení o zaměstnání. A opětovně bych se zaregistrovala jako uchazeč o zaměstnání.
Jen - stíháte to v termínu do 8 dnů ?
Na ZP můžete jít, až budete mít z ÚP doklad o ukončení registrace. A vím, že to pár dnů trvá, než dokument přijde poštou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2014 10:50
Dobrý den. Byla jsem evidována na ÚP a našla jsem si zaměstnání a než jsem se stihla odhlásit tak jsem odešla.Na ÚP jsem se ptala co s tím a že jse mám přihlásit, jenže zdravotní pojištovna po mě chce doklad o ukončení evidene na ÚP který nemám. Co mám ted dělat? Děkuji