Sleva na dani - mzda

• 8. 4. 2014 12:22

Dobrý den,
    moc prosím o radu, špatně jsem nastavila v programu daně a sleva se mi odečetla jen v lednové výplatě, a v únorové a březnové ji nemám u jednoho zaměstnance odečtenou, co prosím ted. Přepočítat výplaty a doplatit zaměstnanci? a zaslat opravené přehledy na vzp a ossz? Nebo co s tím ? MOC DÍKY.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2014 12:26

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: sleva na dani - mzda
      Správně, je-li to VAše chyba, musíte mu vrátit daň(použít slevu na poplatníka), která byla sražena neoprávněně. Je-li možné se domluvit,s ním, že mu to vrátíte v RZ za 2014, je to jednodušší pro Vás. NEní důvod proč předělávat přehledy na ZP a SP, to s tím nijak nesouvisí.

• 8. 4. 2014 12:36

delfin1

Jasně s přehledy jsem zas zmatkovala, daň bude chtít vrátit teď, za rok asi čekat nebude chtít, takže dopočítám vrátím mu 2x2070 kč a prosím jak zaúčtovat, normálně předpisem 331/342 a příští měsíc na dani odvedu o tu částku míň? Uvažuji správně??? Děkuji....

• 8. 4. 2014 12:56

Líba (neregistrovaný)

>moc prosím o radu, špatně jsem nastavila v programu
      >daně a sleva se mi odečetla jen v lednové výplatě, a v
      >únorové a březnové ji nemám u jednoho zaměstnance
      >odečtenou, co prosím ted. Přepočítat výplaty a doplatit
      >zaměstnanci? a zaslat opravené přehledy na vzp a ossz?
      >Nebo co s tím ? MOC DÍKY.....
      Správně, je-li to VAše chyba, musíte mu vrátit daň(použít slevu na poplatníka), která byla sražena neoprávněně. Je-li možné se domluvit,s ním, že mu to vrátíte v RZ za 2014, je to jednodušší pro Vás. NEní důvod proč předělávat přehledy na ZP a SP, to s tím nijak nesouvisí.

>Jasně s přehledy jsem zas zmatkovala, daň bude chtít
      >vrátit teď, za rok asi čekat nebude chtít, takže
      >dopočítám vrátím mu 2x2070 kč a prosím jak zaúčtovat,
      >normálně předpisem 331/342 a příští měsíc na dani odvedu o
      >tu částku míň? Uvažuji správně??? Děkuji....

Spočítejte, jak to mělo vypadat, vyplaťte mu to hned jako zálohu na mzdu a výplatou to prožeňte v dubnu. nevím, jak vám to vezme program, 331/342 by to bylo mínusem.

• 8. 4. 2014 13:14

JiřinaH. (neregistrovaný)

MUsíte spočítat tak, jak to mělo být. NE vždy to znamená, že daň byla přesně 2070. - stejně velká jako sleva na dani. Záleží na daň.základu. Pokud by byla daň nižší, než 2070, vrátíte jen tu část slevy,která měla být .

• 8. 4. 2014 14:00

delfin1

Díky, přepočítala jsem to dělá to 2x2070, mzdy jsem opravila v únoru a v březnu , 4140 přeposlala zaměstancni a o to odvedu v dalších odvodech méně na dani. A tím by mi to mělo na konci roku vyjít v přiznání na zálohové dani dobře a v účetnictví se to srovná příští měsíc a zamci jsem to srovnala teď, asi jsem se do toho zbytečně zamotala, všem moc děkuji.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).