Re: sleva na dani - mzda
Správně, je-li to VAše chyba, musíte mu vrátit daň(použít slevu na poplatníka), která byla sražena neoprávněně. Je-li možné se domluvit,s ním, že mu to vrátíte v RZ za 2014, je to jednodušší pro Vás. NEní důvod proč předělávat přehledy na ZP a SP, to s tím nijak nesouvisí.
>moc prosím o radu, špatně jsem nastavila v programu
>daně a sleva se mi odečetla jen v lednové výplatě, a v
>únorové a březnové ji nemám u jednoho zaměstnance
>odečtenou, co prosím ted. Přepočítat výplaty a doplatit
>zaměstnanci? a zaslat opravené přehledy na vzp a ossz?
>Nebo co s tím ? MOC DÍKY.....
Správně, je-li to VAše chyba, musíte mu vrátit daň(použít slevu na poplatníka), která byla sražena neoprávněně. Je-li možné se domluvit,s ním, že mu to vrátíte v RZ za 2014, je to jednodušší pro Vás. NEní důvod proč předělávat přehledy na ZP a SP, to s tím nijak nesouvisí.
>Jasně s přehledy jsem zas zmatkovala, daň bude chtít
>vrátit teď, za rok asi čekat nebude chtít, takže
>dopočítám vrátím mu 2x2070 kč a prosím jak zaúčtovat,
>normálně předpisem 331/342 a příští měsíc na dani odvedu o
>tu částku míň? Uvažuji správně??? Děkuji....
Spočítejte, jak to mělo vypadat, vyplaťte mu to hned jako zálohu na mzdu a výplatou to prožeňte v dubnu. nevím, jak vám to vezme program, 331/342 by to bylo mínusem.
Díky, přepočítala jsem to dělá to 2x2070, mzdy jsem opravila v únoru a v březnu , 4140 přeposlala zaměstancni a o to odvedu v dalších odvodech méně na dani. A tím by mi to mělo na konci roku vyjít v přiznání na zálohové dani dobře a v účetnictví se to srovná příští měsíc a zamci jsem to srovnala teď, asi jsem se do toho zbytečně zamotala, všem moc děkuji.......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 4. 2014 12:22
Dobrý den,
moc prosím o radu, špatně jsem nastavila v programu daně a sleva se mi odečetla jen v lednové výplatě, a v únorové a březnové ji nemám u jednoho zaměstnance odečtenou, co prosím ted. Přepočítat výplaty a doplatit zaměstnanci? a zaslat opravené přehledy na vzp a ossz? Nebo co s tím ? MOC DÍKY.....