Elektronicky od 1.1.14 vše nebo ag. DPH?

• (neregistrovaný)

8. 4. 2014 20:19

Dobrý den,

jen pro ujištění, od 2014 se elektronicky podávají všechna hlášení/přiznání nebo jen plátci DPH podávají elektronicky DPH a související (SH, PDP)?

A to jen právnické osoby a fyzické osoby nad 6M?

Tj. právnická osoba plátce DPH vše ostatní (dań z příjmů, vyúčtování DPFO ze ZČ atd. může podat v papírové formě)?

Děkuji.

Jsem zmaten ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2014 20:46

. (neregistrovaný)

Re: Elektronicky od 1.1.14 vše nebo ag.
      >Dobrý den,
      >
      >jen pro ujištění, od 2014 se elektronicky podávají
      >všechna hlášení/přiznání nebo jen plátci DPH podávají
      >elektronicky DPH a související (SH, PDP)?
      ano

>A to jen právnické osoby a fyzické osoby nad 6M?
      ne, ještě např. členové sdružení, kde částka za sdružení překročí 6M,..

>Tj. právnická osoba plátce DPH vše ostatní (dań z
      >příjmů, vyúčtování DPFO ze ZČ atd. může podat v papírové
      >formě)?
      ne, záleží na tom, zda mají či nemají nerezidenty
      >Děkuji.
      >
      >Jsem zmaten ...

• 8. 4. 2014 23:01

. (neregistrovaný)

..
      Povinnost podávat VDA DPZ včetně příloh pouze elektronicky, vyplývá pro plátce daně u nichž je vybírána nebo srážena daň nebo záloha na daň z příjmů daňových nerezidentů tj. poplatníků uvedených v § 2 odst. 3 ZDP z ustanovení § 38j odst. 6 ZDP. Povinnost ze ZDP podávat výše uvedené vyúčtování včetně příloh elektronicky nemá pouze plátce daně, který je fyzickou osobou, ani plátcova pokladna této fyzické osoby, pokud celkový počet daňových nerezidentů - poplatníků podle § 2 odst. 3 ZDP, kterým vyplácí příjem ze závislé činnosti a funkční požitky, nečiní v průběhu vykazovaného zdaňovacího období více než 10.
      ..
      Plátce daně, který je zároveň plátce pojistného na důchodové spoření má povinnost veškerá podání ve vztahu k pojistnému na důchodové spoření činit pouze elektronicky (jedná se o podání hlášení, následného hlášení, vyúčtování a plnění oznamovací povinnosti podle § 16 odst. 4 zákona č. 397/2012 Sb., o pojistném na důchodové spoření).
      ..
      Informace GFŘ k povinnému elektronickému podávání
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Informace_k__povinnemu_elektronickemu_podavani_DPH.pdf
      ..

• 9. 4. 2014 9:47

Vsal (neregistrovaný)

** moc vám děkuji za vyčerpávající odpověď :-) nechala jsem se zbytečně zmást od kolegyně, která trvala na tom, že podávat elektronicky musíme úplně vše (my to stejně děláme - nejjednodušší způsob), ale bylo to spíše tedy pro mě jako info :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).