Re: Elektronicky od 1.1.14 vše nebo ag.
>Dobrý den,
>
>jen pro ujištění, od 2014 se elektronicky podávají
>všechna hlášení/přiznání nebo jen plátci DPH podávají
>elektronicky DPH a související (SH, PDP)?
ano
>A to jen právnické osoby a fyzické osoby nad 6M?
ne, ještě např. členové sdružení, kde částka za sdružení překročí 6M,..
>Tj. právnická osoba plátce DPH vše ostatní (dań z
>příjmů, vyúčtování DPFO ze ZČ atd. může podat v papírové
>formě)?
ne, záleží na tom, zda mají či nemají nerezidenty
>Děkuji.
>
>Jsem zmaten ...
..
Povinnost podávat VDA DPZ včetně příloh pouze elektronicky, vyplývá pro plátce daně u nichž je vybírána nebo srážena daň nebo záloha na daň z příjmů daňových nerezidentů tj. poplatníků uvedených v § 2 odst. 3 ZDP z ustanovení § 38j odst. 6 ZDP. Povinnost ze ZDP podávat výše uvedené vyúčtování včetně příloh elektronicky nemá pouze plátce daně, který je fyzickou osobou, ani plátcova pokladna této fyzické osoby, pokud celkový počet daňových nerezidentů - poplatníků podle § 2 odst. 3 ZDP, kterým vyplácí příjem ze závislé činnosti a funkční požitky, nečiní v průběhu vykazovaného zdaňovacího období více než 10.
..
Plátce daně, který je zároveň plátce pojistného na důchodové spoření má povinnost veškerá podání ve vztahu k pojistnému na důchodové spoření činit pouze elektronicky (jedná se o podání hlášení, následného hlášení, vyúčtování a plnění oznamovací povinnosti podle § 16 odst. 4 zákona č. 397/2012 Sb., o pojistném na důchodové spoření).
..
Informace GFŘ k povinnému elektronickému podávání
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Informace_k__povinnemu_elektronickemu_podavani_DPH.pdf
..
** moc vám děkuji za vyčerpávající odpověď :-) nechala jsem se zbytečně zmást od kolegyně, která trvala na tom, že podávat elektronicky musíme úplně vše (my to stejně děláme - nejjednodušší způsob), ale bylo to spíše tedy pro mě jako info :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 4. 2014 20:19
Dobrý den,
jen pro ujištění, od 2014 se elektronicky podávají všechna hlášení/přiznání nebo jen plátci DPH podávají elektronicky DPH a související (SH, PDP)?
A to jen právnické osoby a fyzické osoby nad 6M?
Tj. právnická osoba plátce DPH vše ostatní (dań z příjmů, vyúčtování DPFO ze ZČ atd. může podat v papírové formě)?
Děkuji.
Jsem zmaten ...