Škodní událost - náklady + výnosy

• (neregistrovaný)

9. 4. 2014 10:23

Dobrý den, prosím o pomoc, mám problém, teď nám na účet přišla vyplacená škodní událost, která byla nahlášená v roce 2013, a náklady máme také v tomto roce daňově zaúčtovány. Nikdo pořádně nevěděl, jestli bude pojistka vyplacena a nebo ne. Opravu jsme museli udělat ihned (jsme stavební firma). Četla jsem tu na diskuzi, že by to i šlo nechat náklady v jednom roce a pojistné plnění v jiném roce.....ale nevím....nezdá se mi to... pokud to tak není, budu muset udělat dodatečné daňové přiznání? A nebo doufat, že na to kontrola nepříjde, což je asi hloupost, viďte. Prosím, mohli byste mi napsat vaše názory, zkušenosti. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2014 10:35

. (neregistrovaný)

Re: Škodní událost - náklady + výnosy
      Podívejte se do historie na tomto foru, např.

http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1154719

• 9. 4. 2014 10:53

Daniela K. (neregistrovaný)

K tomu je nutné znát veškerou dokumentaci k této pojistné události mezi firmou a pojišťovnou, protože pro posouzení je důležité, jestli jste opravdu věděli a je to něčím doloženo, že plnění od pojišťovny nebude nebo jste jen nevěděli v jaké výši a kdy bude pojišťovnou plněno.

• 9. 4. 2014 11:03

HT (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji. Zkusím zjistit podrobnosti a ještě napíšu. Také děkuji za odkaz. Pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).