DPFO za 2013 Slovák

• (neregistrovaný)

9. 4. 2014 11:05

Prosím o radu, vloni jsem podával DAP za 2012, letos za 2013 a uplatnil odpočet na syna, který se mi tady narodil. Žiju a pracuji na území Česka již 10 let s přechodným bydlištěm u přítelkyně. Jelikož v DAP za 2013 byla chyba na přední straně šel jsem na FÚ s dodatečným přiznáním. Jaké bylo moje zděšení, když mě na FÚ řekli, že jelikož jsem Slovák tak přiznání někam posílají, a vůbec mě nemají a ani mě nenašli v registru plátců. Já jsem se někam ztratil? Můžete mi někdo poradit ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2014 16:02

xx (neregistrovaný)

Re: DPFO za 2013 Slovák
      Že by na Prahu 1?
      Vypadá to, že jste tuzemský daňový rezident, když tu máte rodinu (pokud tedy na Slovensku nemáte ještě jednu rodinu ...). A celosvětovou povinnosti v CZ.

• 9. 4. 2014 19:12

Sláva 30 (neregistrovaný)

ne rodinu mám jenom jednu, žiju počestně v CZ, ale prostě mi nejde do hlavy, když já mám potvrzené DAP od FÚ,kam se mohlo ztratit, nebo kam ho poslali. Dal jsem DaP poctivě, myslel jsem, že mám nárok na odpočet na syna, ale takhle asi utřu..........

• 9. 4. 2014 19:22

xx (neregistrovaný)

Co byste utíral ...
      Podal jste na nějaké územní pracoviště nějakého finančního úřadu. Pokud jim nepatřilo, předali na správné pracoviště - zřejmě Praha 1.
      Zcela jistě máte potvrzenou kopii podání. Vše se dá dopátrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).