Re: PP a občan SR
Na tom není nic těžké a něčeho, čeho by jste se měla báti. Jen si zkontrolovat platnost dokladu. První krok je, že jeho iniciály a určité informace poslat informační kartou na ÚP (viz odkaz níže). A místo ÚP se určuje dle toho, kde bude vykonávat práci. Pokud nebude mít u sebe kartičku pojišťovny, nevadí. Můžete ho přihlásit na VZP. Ta jediná pojišťovna přijímá přihlášky cizinců. U jiné pojišťovny by jste neuspěla. Ale postup je jinak stejný jako u zaměstnance ČR. Jinak žádné výjimky nejsou
http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/jhm/zamestnavani_cizincu
Doufám, že jsem pomohla. Práci zdar :)
Re: PP a občan SR
Pokud bude mít starou kartičku zdravotní pojišťovny jiné pojišťovny než VZP (což pochybuji), tak ho můžete přihlásit tam. Ale pokud nebude mít žádnou, tak na VZP. Myslela jsem občanský průkaz. Neberte pas. Je určitě lepší občanka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 4. 2014 15:29
Dobrý den, bylo mi řečeno, že budeme zaměstnávat občana SR.
Nikdy jsem se s tím nesetkala, můžete mi poradit co všechno musím jako zaměstnavatel udělat ?? Co po něm chtít, abych mu mohla dopředu nachystat pracovní smlouvu ?
Jak to bude s přihlášením na OSSZ a zdravotní pojišťovnu ? Já vím, moc otázek, ale v hlavě je panika :-( Moc děkuji J.