Prohlášení poplatníka k dani

• (neregistrovaný)

9. 4. 2014 21:46

Dobrý den, v březnu jsem nastoupil na brigádu na DPP a nepodepsal prohlášení poplatníka k dani. Příjem za březen byl 3360,- a daň 504,--. Dočetl jsem se že je možné od roku 2014 požádat o vrácení této daně, i když jsem nepodepsal prohlášení. Pokud je to pravda chtěl jsem se zeptat jestli musím podávat daňové přiznání na konci roku nebo jestli je možné to řešit přes zaměstnavatele. Ještě bych měl dotaz pokud prohlášení podepíši až teď, například 10.4. jestli mi bude sleva na poplatníka uplatněna již v dubnu nebo až v květnu. Děkuji za případnou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2014 15:17

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Prohlášení poplatníka k dani
      Jestli jste nepodepsal jinde, budete moci podepsat do 15.2.2015 i dodatečně za měsíce (1-3) a požádat o RZ.
      Při podpisu 10.4. bude uplatněna sleva na poplatníka za duben a dále do konce roku do ev.změny.
      Máte pak dvě možnosti - buď při podepsaném Prohlášení můžete požádat u tohoto zaměstnavatele, pokud u něj budete zam.ke konci roku, o provedení RZ. Březen přepočítá na základě dodatečného podpisu na zálohovou daň a provede RZ.
      Nebo nebudete dodatečně podepisovat a můžete vyžádat Potvrzení o srážkové daně , Potvrzení zálohové daně (od dubna) a podat z těchto dvou potvrzení daňové přiznání. Jelikož se jedná o DPP do 10 tisíc/měs., bude poprvé za 2014 možné započítat příjmy se zvl.sazbou daně(tzv.srážkovou) a sraženou daň z těchto příjmů započítat a ev. vrátit, vyjde-li vrácení.

• 10. 4. 2014 16:31

VojtaV (neregistrovaný)

Re: Prohlášení poplatníka k dani
      Moc děkuji za informaci, přesně tohle jsem potřeboval vědět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).