Roční zúčtování záloh ze závislé činnost

• (neregistrovaný)

10. 4. 2014 8:37

Dříve platilo, že pokud zaměstnanec nepožádal do 15. února o provedení ročního zúčtování, je u něho daňová povinnost splněna srážením záloh na daň.
    Pokud zaměstnanec nastoupil 15.12.2013 a podepsal prohlášení, hrubá mzda činila 10159Kč , superhrubá 13613Kč záloha na daň by činila 2055,-Kč, ale žádná záloha stržena nebyla, protože sleva na poplatníka činí 2070,-Kč.žádný jiný příjem zaměstnanec v roce 2013 neměl. Musí si podat sám zaměstnanec trochu opožděně přiznání k dani z příjmu nebo může zaměstnavatel provést roční zúčtování(jako že zaměstnanec do 15.2.2014o něj požádal) nebo nedělat nic?

MOC DĚKUJI PŘEDEM ZA RADU!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2014 8:55

iva. (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování záloh ze závislé čin
      Proč by zaměstnavatel dělal roční zúčtování, když o něj zaměstnanec nepožádal?

• 10. 4. 2014 9:07

PeCH (neregistrovaný)

No protože zaměstnanec tomu nerozumí, a zaměstnavatel chce mít se zaměstnanci dobrý vztah i do budoucna. Je lepší vyřešit jemně pozdě nyní-než později poslouchat :Měli jste mě upozornit, že mám požádat atd.

• 10. 4. 2014 9:25

anonymm (neregistrovaný)

Já bych mu pomohla vyplnit DPFO, on nic neriskuje, když to podá později. U něho to bude řádné. Ale musí k tomu dodat co dělal než k Vám nastoupil, pokud byl na PÚ a neměl jiný příjem, tak to nemusíte dělat. Není co vrátit.

• 10. 4. 2014 9:44

vlalet (neregistrovaný)

tazatel píše, že zaměstnanec neměl žádný jiný příjem v r. 2013. A u nich nezaplatil žádnou daň, takže nemusí nic. Ani roční zúčtování ani daňové přiznání. A nemusel by ani, když by nějakou daň zaplatil. Nemá povinnost podávat přiznání, mohl by si jen požádat o roční zúčtování a to taky NEMUSÍ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).