Re: osvč a pojistné přiznání
Ale to se týká potvrzení, které vystavuje plátce např. zahraniční zaměstnavatel pro zaměstnance. To se Vás jako OSVČ vůbec netýká.
Pro Vás platí že částka uvedená na ř. 441 je shodná s částkou uvedenou v přehledu pro OSSZ na ř.36. A tam je vyměřovací základ za celý rok!
Re: osvč a pojistné přiznání
No ale v pokynech ossz je také napsáno, že sníženou zálohu platím
pouze za období, odkdy mi vznikla účast na důch.spoření. tak logicky bych měl platit na důchodové spoření taky jen za část roku, od kdy jsme registrovaný, tak proč by se to mělo počítat z vyměřovacího základu za celých 12 měsíců?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 4. 2014 11:35
prosím o radu, vyplnil jsem pojistné přiznání jako přílohu k DP, a dnes mi volala paní, že to mám špatně, že i když jsem se registroval až 1.10.2013, takže musím zaplatit za celý rok, přitom v pokynech mají napsaný "Do potvrzení plátce uvede POUZE úhrn vyměřovacích základů
za dobu účasti na pojistném na důchodové spoření" tak teď jsem z toho jelen, poradí mi někdo co s tím?nebo s ní)?