Re: Svátek pracovní a následující den vo
>Dobrý den, prosím o pomoc, už nevím jestli mi to myslí
>správně.... Zaměstnavatel chce, aby se o svátcích v
>květnu pracovalo a volno bylo vždy až následující
>pracovní den - svátky připadají na čtvrtek a v pátek by
>chtěl volno. Nechce zastavovat výrobu na 1 den a pak ji
>zase spouštět, chce prostě "jet" od pondělí do čtvrtka
>a od pátku volno. Uvažuji správně, že mzda bude za
>čtvrtek za odpracovanou dobu a v páte
k bude čerpat NV
>placené průměrem, takže finančně to vyjde úplně na
>stejno, jako kdyby byli zaměstnanci ve čtvrtek doma a v
>pátek šli do práce? Díky za pomoc
No to těžko, za práci ve svátek náleží příplatek 100%.
Jednodušší pro zaměstnavatele by bylo , aby nařídil na pátek všem dovolenou a má to bez problémů. Ovšem písemně a 14 dní předem.
Re: Svátek pracovní a následující den vo
Jestli jsem vás správně pochopila, pak to máte dobře. Za den odpracovaný ve svátek dostane zaměstnanec mzdu bez příplatku a den náhradního volna zaplatíte průměrem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 4. 2014 12:51
Dobrý den, prosím o pomoc, už nevím jestli mi to myslí správně.... Zaměstnavatel chce, aby se o svátcích v květnu pracovalo a volno bylo vždy až následující pracovní den - svátky připadají na čtvrtek a v pátek by chtěl volno. Nechce zastavovat výrobu na 1 den a pak ji zase spouštět, chce prostě "jet" od pondělí do čtvrtka a od pátku volno. Uvažuji správně, že mzda bude za čtvrtek za odpracovanou dobu a v pátek bude čerpat NV placené průměrem, takže finančně to vyjde úplně na stejno, jako kdyby byli zaměstnanci ve čtvrtek doma a v pátek šli do práce? Díky za pomoc