Re: § 104 dph
samozřejmě se to týká přijatých, např. pořízení zboží, pořízení služeb-EU, režim přenesení-odpady, stavebníctví atd. atd
Ale to by mělo význam asi jen u faktur, kdy by plátce měl částečný nebo žádný nárok na odpočet, ne? Pokud bude např. faktura přijatá v režimu pdp s plným nárokem na odpočet, tak při přesunutí do jiného období nedojde ke snížení odpočtu a tudíž dle odst. 1 nebude nic doměřeno... ne?
no však o tom je 104, pokud nesnížím odvod - neošidím stát, mám přijaté faktury v režimu přenesení, které dle zákona např. patří do ledna a přijdou v dubnu, např. pořízení zboží, režim přenesení u staveb, odpadů atd. tak dám do běžného aktuální měsíce a FÚ daň dodatečně nevyměří. spousta firem dělá na ta období dodatečná daňová přiznání.
tento postup se neuplatní, poikud se jedná o částečný -krácený nárok na odpočet
u běžných faktur s odpočtem mohu nárokovat až 3 roky od DUZP na faktuře.
domnívala jsem se , že na to je dotaz , tak se omlouvám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 4. 2014 14:23
Dobrý den, můžete mi, prosím, někdo polopaticky vysvětlit § 104 dph? Mám tomu rozumět tak, že když čtvrtletní plátce DPH u opožděně přijaté faktury z ledna uplatní odpočet DPH ve 2. čtvrt. je to na postih? V diskusích jsem nedošla k závěru. Dík za váš čas a trpělivost.