Re: orientace v zákonech
Ano, všude začít čtením pravidel, např. zde
6) SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Myslím, že se tazatelka zeptala slušně, žádný vulgarismus v dotazu nevidím. Já jsem jednou v rychlosti a zoufalství také napsala dotaz bez kouzelných slovíček a místo odpovědi se mi dostalo lekce slušného chování.
Jesli jsem někoho mým dotazm pobouřila, prosím promiňte, omlouvám se. Ráda na tuto diskusi chodím, často se mi dostane pomoci a jsem za to vděčná.
Děkuji také za radu "číst pravidla"...
Dotaz jsem zadala v dobré víře a jestli někoho pobuřuje, prosím admina o výmaz. Děkuji
Projít si možnosti, které dává google
http://www.zakonyprolidi.cz/
tam najít zákon a vyhledávat podle slova (Ctrl+F)
Vlastní děti = co se PC a internetu týká - nevyčerpatelná zásoba informací, i když občas musím skousnout poznámku typu "Mami, a co vás v tý škole učili?"
Tady v zákonech se hledá ještě líp, v záložce Zákony, např. když chcete hledat konktrétní §, ale některé zákony aktualizovali později, tak se na to nedalo spolehnout. Ale mám to tu nejradějc. A nebo pak klasicky hledat na portále GOV: http://portal.gov.cz/app/zakony/?path=/portal/obcan/
Záleží o co Vám přesně jde, co hledáváte a tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2014 7:58
Pro někoho možná nepochopitelné - ale potřebovala bych se líp orientovat v zákonech, dlouho mi trvá, než něco najdu - hlavně co kde hledat. To mi střední nedala a VŠ nemám:-( Nemáte nějakou tajnou pomůcku?