Re: Vedení evidence DIČ
Děkuji ano to jsem myslela.U zjednodušených vím, ale právě nevím jestli mohu tyto faktury, které mají všechny náležitosti běžných daňových dokladů ale jsou do 10 000 (většinou částky 100 - 200 Kč) považovat za zjednodušené, počítat dph z celk. ceny a nevést evidenci DIČ. Asi jsem to napsala zamotaně, máme měsíčně cca 50 přijatých faktur hrazených hotově na malé částky, tak jestli musím každou zadávat zvlášť a dělat výdaj. pokl. doklad s evidencí DIČ nebo jestli mohu zadat souhrnně např. 10 faktur a považovat je za zjednodušené daň. doklady a tím neevidovat DIČ? Děkuji za ochotu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 4. 2014 10:24
Dobrý den, jsem tu opět pro radu :-) Jak je to prosím s povinností evidovat DIČ? Narazila jsem na problém, protože některé faktury placené hotově na malé částky dávám rovnou do pokladny a ještě souhrnným dokladem. A teď nevím jak toto vyřešit. Faktury jsou např. jen na částky kolem 200 Kč ale mají náležitosti daňového dokladu, tak nevím zda je mohu považovat a zadávat jako zjednodušený a tím pádem by odpadlo zaznamenávat ke každé DIČ. Jenže nevím jestli to takto lze.
Nebo musím zadávat každou fakturu zvlášť a tisknout k ní doklady? Máme jich hodně. Jak to řešíte vy? Děkuji