Re: dph elektornick?
Ptám se jen ze zvědavosti: Má pro vás elektronické zasílání nějaké nevýhody? Pro mne to je významná úspora času - vyplním DP na webu a odešlu datovou schránkou. Neomezují mne žádné fronty, žádná otevírací doba atd. Jen ty datové schránky právě teď nefungují... :-)
Od letošního roku všechny daňová přiznání vyplňuji v EPO. Je to s nápovědou, s kontrolou chyb a s uložením dat pro odeslání do datové schránky.
O přehledu na OSSZ ani nemluvě, tam jsem si stáhla interaktivní formulář, vyplnila a na třetí straně mají hned "tlačítko" odeslat přes datovou schránku. A mohu se na stránkách ČSSZ připojit přes jejich portál na své údaje u ČSSZ (údaje pro datovou schránku vyplním jako vstupní data a heslo). Pokud by takto fungovala přes datovou schránku i daňová schránka (jak slibují a podle zákona by to již takto mělo dávno fungovat), tak by to bylo perfektní.
Jak píšou ostatní, datová schránka žádný el. podpis nevyžaduje a pokud máte stabilní internetové připojení, na úřady nebo na poštu už s formuláři chodit nemusíte.
Ten ePortál ČSSZ mne mile překvapil. Pro majitele osobní datové schránky je to další užitečná aplikace.
>>Děkuju za radu. Vyzkouším to.
>>
>>>
>>>Ptám se jen ze zvědavosti: Má pro vás elektronické
>>>zasílání nějaké nevýhody? Pro mne to je významná
>>>úspora
>>>času - vyplním DP na webu a odešlu datovou schránkou.
>>>Neomezují mne žádné fronty, žádná otevírací doba atd.
>>>Jen ty datové schránky právě teď nefungují... :-)
>>
>>Z důvodu, že nemám el. podpisy a po odeslání el. je
>>nutno do 5 dnů doručit podpis. Takže kvůli času.
>
>Jak píšou ostatní, datová schránka žádný el. podpis
>nevyžaduje a pokud máte stabilní internetové připojení,
>na úřady nebo na poštu už s formuláři chodit
>nemusíte.
>
>Ten ePortál ČSSZ mne mile překvapil. Pro majitele
>osobní datové schránky je to další užitečná aplikace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 4. 2014 18:35
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jsem povinna posílat u fyz. osoby formulář dph elektronicky, když není obrat 6 mil. Za 4.Q/ 2013 jsem ho poslala elektronicky a nevím, zda v tom musím pokračovat nebo ne a můžu ho poslat v tištěné podobě.
Předem díky za odpověď.