Re: Dohoda o provedení práce
Prohlášení poplatníka podepište, nebudete mít povinnost podávat daňové přiznání. Letos je možné si DP podat a zahrnout do něj i DPP daněné srážkovou daní. Nárok na daňový bonus je při příjmu aspoň 4250,- Kč měsíčně (za rok 2014 je to 51000,-).
SP a ZP se odvádí z DPP nad 10000,- za měsíc. Na ZP se můžete přihlásit jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let nebo o 2 do 15 let, nebudete mít povinnost platit si ZP do minima.
Při podepsaném prohlášení je daň vždycky zálohová. Při podepsaném prohlášení si budete moci uplatnit měsíčně daňové zvýhodnění na děti, takže i v případě, že nedosáhnete na roční bonus, budou vám vyplaceny bonusy aspoň v měsících, kdy budete mít nárok na měsíční.
Ještě prosím o trpělivost, když podepíšu prohlášení a nahlásím děti, budu mít měsíční bonus, i když budu mít malou výplatu, nemusím podávat přiznání, a tím nebudu muset bonus "vracet" při přiznání, a bude po mně mzdová chtít nějaké potvrzení, že děti neuplatňuje někdo jiný? Nebo jaké papíry? Rozhodnutí soudu o přidělení dětí do své péče, nebo rodné listy? Na co se mám připravit? Děkuji velmi za ochotu.
>>>>>Dobrý den, mám s přítelem dítě staré 2 roky, se
>>>>>kterým
>>>>>jsem doma, dítě si uplatňuje v zaměstnání otec, dále
>>>>>se staráme o 2 děti školního věku, které mám z
>>>>>prvního
>>>>>manželství.
>>>>Prohlášení poplatníka podepište, nebudete mít
>>>>povinnost podávat daňové přiznání. Letos je možné si
>>>>DP podat
>>>>a zahrnout do něj i DPP daněné srážkovou daní. Nárok
>>>>na daňový bonus je při příjmu aspoň 4250,- Kč měsíčně
>>>>(za rok 2014 je to 51000,-).
>>>>
>>>>SP a ZP se odvádí z DPP nad 10000,- za měsíc. Na ZP
>>>>se
>>>>můžete přihlásit jako osoba celodenně pečující o dítě
>>>>do 7 let nebo o 2 do 15 let, nebudete mít povinnost
>>>>platit si ZP do minima.
>>>>
>>Při podepsaném prohlášení je daň vždycky zálohová.
>>Při
>>podepsaném prohlášení si budete moci uplatnit měsíčně
>>daňové zvýhodnění na děti, takže i v případě, že
>>nedosáhnete na roční bonus, budou vám vyplaceny
>>bonusy
>>aspoň v měsících, kdy budete mít nárok na měsíční.
>Ještě prosím o trpělivost, když podepíšu prohlášení a
>nahlásím děti, budu mít měsíční bonus, i když budu mít
>malou výplatu, nemusím podávat přiznání, a tím nebudu
>muset bonus "vracet" při přiznání, a bude po mně
>mzdová chtít nějaké potvrzení, že děti neuplatňuje někdo
>jiný? Nebo jaké papíry? Rozhodnutí soudu o přidělení
>dětí do své péče, nebo rodné listy? Na co se mám
>připravit? Děkuji velmi za ochotu.
Ano, děti si zapíšete do prohlášení, předložíte rodné listy a rozhodnutí soudu o přidělení dětí do péče. Potvrzení, že nikdo jiný neuplatňuje, nepotřebujete, protože nikdo takový není. Otec nežije s dětmi ve společné domácnosti a nový partner není manžel, takže uplatnit také nemůže.
Ano, měsíční bonus při odměně aspoň ve výši 4250,- Kčs dostanete a v RZD se nevrací ani v případě, že na roční bonus nebude nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 4. 2014 13:36
Dobrý den, mám s přítelem dítě staré 2 roky, se kterým jsem doma, dítě si uplatňuje v zaměstnání otec, dále se staráme o 2 děti školního věku, které mám z prvního manželství. Na úřadu práce nejsem vedená, nyní mám možnost si přivydělat na dohodu o provedení práce cca 4.000,-Kč. Mohu podepsat prohlášení k dani, tím bych měla zálohovou daň? Musím příští rok podávat daňové přiznání? Jde mi o to, že když si budu příležitostně takto nepravidelně celý rok přivydělávat, budu si moci při daňovém přiznání uplatnit další své 2 děti? A jak je to s platbou na zdravotní a sociální pojišťovnu? Zatím jsem nic neplatila, a nikdo mi nedokáže poradit, děkuji vám všem za rady.