Auto registrované v SK

• (neregistrovaný)

15. 4. 2014 7:46

Dobrý den, pokud OSVČ - Slovák, podnikající a žijící v ČR, trvalý pobyt v SK, pořídí auto, zaregistruje ho v SK, jak je to s výdaji v ČR? Platí silniční daň zde, může uplatňovat výdaje, prostě pohlíží se na auto jakoby bylo registrované v ČR? Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2014 8:56

katkajj (neregistrovaný)

Re: Auto registrované v SK
      Tak něco maličko jsem si vyčetla - nevím, zda to souhlasí. Daň silniční v čr asi platit nebude? Auto nebude zaregistrované u nás. Pak mi ale vyvstává otázka, zda nebude platit na Slovensku? Ale na Slovensku on zase nepodniká. Takže nebude platit silničku vůbec? To se mi ale nezdá :-).
      Jinak si myslím, že výdaje související s autem uplatňovat může, DPH odečítat může, knihu jízd si povede.
      Díky

• 15. 4. 2014 13:26

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

No silniční daň tady platit nebude. Co se týče placení SD na Slovensku, to se budete muset podívat na znění jejich zákona. Nicméně si myslím, že by si měl vozidlo zaregistrovat v ČR, alespon časem:

zákon 56/2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích

§6 (1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce...

• 15. 4. 2014 14:10

katkajj (neregistrovaný)

Díky, to je přesně, co potřebuji. Pokud bude auto zaregistrované zde v čr, je vše jasné. Díky!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).