Ekekuce a pořadí

• (neregistrovaný)

15. 4. 2014 10:34

Přeji hezký den. Potřebuji poradit - nový zaměstnanec mi donesl zápočtový list, kde má vypsané 4 exekuce. Z uvedeného ale nejde vyčíst v jakém pořadí exekuce přišly. Dle mého by se měly exe strhávt podle pořadí v jakém přišly prvnímu plátci je to tak? nebo se mýlím?? Já osobně když u nás končí zaměstnanec s exekucemi, tak vypisuji kdy byly doručeny. Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2014 10:42

Líba (neregistrovaný)

Re: Ekekuce a pořadí
      Do ZL se píší v pořadí, v jakém došly, ale jestli máte pochybnosti, zavolejte si tomu, kdo ZL vystavil, aby vám to potvrdil.

• 15. 4. 2014 10:44

RenataH (neregistrovaný)

Není potřeba psát datum doručení, na ZL by měly být ex.napsány v pořadí, v jakém došly. Vy informujete exekutory, že u vás nastoupil, oni vám pošlou exekuce. Na těch máte datum doručení prvnímu plátci mzdy (podle toho si můžete pořadí zkontrolovat)
      §313 ZP
      e) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky

• 15. 4. 2014 10:53

elena (neregistrovaný)

Ono jde totiž o to, že mi zam. v dotazníku napsal, že má 4 exe a v ZL měl exe 1x. Volala jsem jeho bývalé účetní a ta mi řekla, že ji to tak vyjel program. Tak to tedy dopsala ručně a tu exekuci co měl v tom prvním ZL má nyní na 3. místě. Jsem z toho zmatená. Obešlu exe-úřady , částku budu v příští mzdě deponovat a počkám co mi příjde . Moc Vám děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).