Re: Vystavení faktury déle než 15 dnů
vystavíte s dnešním datem....do přiznání za březen to dostanete, takže žádný problém...obecně vám za pozdní vystavení faktury nikdo hlavu neutrhne...podstatné je odvést DPH ve správném období...a pokud nestihnete, máte dvě možnosti - buď podat dodatečné přiznání a tím na sebe upozornit, nebo odvést o měsíc později s 99% nadějí, že zrovna na tento měsíc vám nepřijde kontrola z FÚ...a tudíž taky bez problémů...taky záleží na výši pozdě odvedeného DPH...v případě stovek je to bezpředmětné, pokud půjde o vyšší řády, zkuste si spočítat, jaké penále byste platili a podle toho se zařiďte...na druhé straně vás může váš odběratel, pokud s ním nemáte dobré vztahy bonznout, že vystavujete pozdě daňové doklady a poslat na vás kontrolu...:o))
Moc děkuji, právě vím že by to nemělo nic ovlivnit, dph odvedeme ve správném období, jen že vlastně není splněna podmínka vystavení do 15 dní. S odběratelem máme naštěstí dobré vztahy, k tomuto opoždění právě dochází kvůli pozdějšímu dodání podkladů i z jejich strany, takže tam myslím by problém být neměl :-)
a odběratel nemá problémy s uplatněním DPH? pokud doklad který obdrží nesplňuje podmínku vystavení do 15 dnů po DUZP? Je to přece jedna ze základních podmínek uznatelnosti....??
Nemáte prosím někdo zkušenosti nebo řešení jak si
poradit s vystavením faktury pokud duzp je již déle
než 15
dnů od data vystavení? Jde mi o to, že mám až dnes
podklady k fakturaci s duzp 31.3. Dříve mi to
neposlali.
>>>
>>>vystavíte s dnešním datem....do přiznání za březen to
>>>dostanete, takže žádný problém...obecně vám za pozdní
>>>vystavení faktury nikdo hlavu neutrhne...podstatné je
>>>odvést DPH ve správném období...a pokud nestihnete,
>>>máte dvě možnosti - buď podat dodatečné přiznání a
>>>tím
>>>na sebe upozornit, nebo odvést o měsíc později s 99%
>>>nadějí, že zrovna na tento měsíc vám nepřijde
>>>kontrola
>>>z
>>>FÚ...a tudíž taky bez problémů...taky záleží na výši
>>>pozdě odvedeného DPH...v případě stovek je to
>>>bezpředmětné, pokud půjde o vyšší řády, zkuste si
>>>spočítat,
>>>jaké penále byste platili a podle toho se
>>>zařiďte...na
>>>druhé straně vás může váš odběratel, pokud s ním
>>>nemáte
>>>dobré vztahy bonznout, že vystavujete pozdě daňové
>>>doklady a poslat na vás kontrolu...:o))
>>
>>Moc děkuji, právě vím že by to nemělo nic ovlivnit,
>>dph odvedeme ve správném období, jen že vlastně není
>>splněna podmínka vystavení do 15 dní. S odběratelem
>>máme
>>naštěstí dobré vztahy, k tomuto opoždění právě
>>dochází
>>kvůli pozdějšímu dodání podkladů i z jejich strany,
>>takže tam myslím by problém být neměl :-)
>a odběratel nemá problémy s uplatněním DPH? pokud
>doklad který obdrží nesplňuje podmínku vystavení do 15 dnů
>po DUZP? Je to přece jedna ze základních podmínek
>uznatelnosti....??
Problémy s uplatněním DPH mít nemůže, pokud plnění použije pro podnikatalskou činnost a má v ruce daňový doklad, který splňuje všechny náležitosti daňového dokladu dle §29,ods1...a v tomto § se nepíše nic o tom, že by pozdější vystavení tento doklad devalvovalo......jen si ho pak třeba uplatní o měsíc později, než by mohl dle DUZP, protože ho nebude mít včas....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 4. 2014 15:49
Nemáte prosím někdo zkušenosti nebo řešení jak si poradit s vystavením faktury pokud duzp je již déle než 15 dnů od data vystavení? Jde mi o to, že mám až dnes podklady k fakturaci s duzp 31.3. Dříve mi to neposlali. A nevím zda raději porušit číselnou řadu nebo vystavit s dnešním datumem s tím, že to bude déle než 15 dní. Mám právě již dnes vystaveno několik faktur tak to jinak nepůjde.
Jak se např. řeší pokud se na nějakou fakturu zapomene a je nutné ji vystavit dodatečně např. měsíc po uskutečnění zdaň. plnění?
Děkuji a moc si cením zdejších rad