Re: Chybné roční zúčtování
Nezadala jsem odpočty úroků z hypotéčního úvěru..asi u 5 lidí...co když se s nimi domluvím, že jim udělám daňové přiznání a peníze jim přijdou z fú, ale už jim bylo vyplaceno třeba 100 z ročního zúčtování..a jaké daňové přiznání podat..řádné opravné? a nebudou platit pokutu za pozdní podání?
Jsme účetní firma, takže DP standartně zpracováváme. To není problém, ale spíš jak postupovat a když bych opravovala mzdy, tak jak postupovat..udělat mzdu znovu?mzdy už byly vyplaceny... nebo v příštím měsíci částku vyplatit jako přeplatek na dani, ale jak ..nikdy se mi to nestalo....kolegyně právě radily to daňové přiznání...
daňové přiznání je zbytečné, navíc by v případě úroků museli na FÚ dokládat spoustu papírů (smlouvy, výpis z LV...)Jak byste taky při případné kontrole obhájila to, že mají v prohlášení úroky napsané v RZD je nemají ? Přepočítat RZD tak,jak mělo správně být a v nejbližší výplatě opravit.
Pokud nemají povinnost podávat DP a podají ho dobrovolně, tak jim žádný postih za pozdní podání nehrozí, můžou podat až 3 roky zpětně. Vystavíte jim potvrzení, kde bude vyčíslený výsledek ročního zúčtování (jsou tam na to kolonky). Přeplatek vyčislený v potvrzení odečtete od zaplacené zálohy na dani, kterou vyplňujete v přiznání. A jestli by jim to mohlo finančně uškodit - přece nebudou podávat přiznání, ze kterého by vyplývalo, že něco budou FÚ platit, pokud nemají povinnost DP podávat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 4. 2014 10:31
Prosím o radu jak postupovat, když jsem zjistila, že jsem udělala chybu v ročním zúčtování zaměstnancům?:-(((((