Re: Údajně 2x proplacená faktura
tazatel vede DE, takže by musel dát do příjmů
Ale je to stejně zajímavé, že si teď v 2014 všimnou, že mají duplicitní platbu z 2011 a rovnou pošlou peníze zpět bez konzultace. Já když mám přeplatek, tak jim nejdřív zavolám - mám přeplatek tolik a tolik, převedu Vám ho zpět na účet - ano, souhlasíme - pak peníze pošlu...
Mně se kdysi stalo, že jedné mojí firmě byla zaplacena během 14 dnů přes banku 2x jedna fa cca 180 000 Kč, a do dneška to nikdo nechtěl zpátky ( jen pro zajímavost je to už přes 20 let, dotyčná firma stále existuje , ta moje už je vymazána z OR a já dumám o tom, jak tam celé roky účetní dělaly dokladové inventury a ÚZ...)
Také se mi to stalo - a já, protože jsem nechtěla být popotahována za bezdůvodné obohacení, jsem na to firmu upozornila. Asi by na to nikdy nepřišli, protože to byla faktura od neplátce a oni si ji do účetnictví zadali dvakrát, tudíž jim platba nepřebývala, jen to měli dvakrát v nákladech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 4. 2014 11:00
Přišla nám platba - prý jsme údajně zaplatili jednu fakturu v r. 2011 dvakrát. Ale my dle naší evidencí žádnou druhou platbu jsme nazaplatili.
Opravdu nevím co s tím. Jsem plátce DPH, vedu DE. Děkuji všem za rady.