Re: Vygenerování DPH v souboru XML - Poh
Děkuji. Uložila jsem si "větu" do složky v PC (když soubor otevřu, vidím jen pár řádek nějakých záznamů). Toto se odešle datovou schránkou a je hotovo? A to samé udělám s výpisem přenesené daňové povinnosti? Mohu to odeslat obojí společně v jedné datové zprávě?
Doporučuji nejdřív načíst soubor v EPO, provést kontroly, dát uložit pro odeslání Datovou schránkou, a teprve pak posílat.
Posílám soubory zvlášť, resp. jedna datová zpráva = jedno podání.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/spol/soubor_vyber.faces;jsessionid=A705E72D54B080100AF6EA8F36AEA439.ajp13sqli1l
Volala mi "moje" správkyně daně. Že mi nemohou vrátit přeplatek na dani, protože jsem poslala svoje DP datovou schránkou, sice s vyplněnou žádostí o vrácení přeplatku - ale oni to tam mají jako jedno podání (DP) a potřebují mít dvě podání. Jedno podání (a číslo jednací) DP, druhé podání žádost o vrácení přeplatku.
Ptala jsem se, zda mám poslat žádost o vrácení přeplatku obecnou písemností. Prý ne, ale mám poslat znovu DP s žádostí. Vyměkla jsem a poslala. Volala mi znovu, že to mám špatně, že jsem neměla znovu posílat DP. Ale nedokázala mi říct, jak jsem to měla správně poslat.
Ano, je to naprostá zhovadilost.
Prý papírově lze podat DP + žádost o vrácení přeplatku "v jednom", ale datovou schránkou to údajně nelze.
Zvláštní je, že vloni, s jinou správkyní daně, to šlo. Zbytečné rozčilování. PS. Zbytek právy jsem vymazala...
>>>>Dobrý den,
>>>>prosím, můžete někdo poradit jak vygeneruji přiznání
>>>>DPH v systému Pohoda v souboru XML, abych ho mohla
>>>>odeslat přes datovou schránku? Když si označím řádek
>>>>s
>>>>konkrétním přiznáním, dám na liště Záznam a pak El.
>>>>podání, tak mi to hlásí že "Nebyl nalezen žádný
>>>>vyhovující
>>>>záznam pro podmínku Související podání" a dál mě to
>>>>už
>>>>nepustí.
>>>>Moc děkuji.
>>>
>>>účetnictví
>>>DPH
>>>Přiznání DPH
>>>Záznam
>>>Odeslání přiznání - A jste v "průvodci" pro
>>>elektronické podání DPH
>>
>>Děkuji. Uložila jsem si "větu" do složky v PC (když
>>soubor otevřu, vidím jen pár řádek nějakých záznamů).
>>Toto se odešle datovou schránkou a je hotovo? A to
>>samé
>>udělám s výpisem přenesené daňové povinnosti? Mohu to
>>odeslat obojí společně v jedné datové zprávě?
>
>Doporučuji nejdřív načíst soubor v EPO, provést
>kontroly, dát uložit pro odeslání Datovou schránkou, a
>teprve pak posílat.
>Posílám soubory zvlášť, resp. jedna datová zpráva =
>jedno podání.
>>
>
>https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/spol/soubor_vyber.faces;jsessionid=A705E72D54B080100AF6EA8F36AEA439.ajp13sqli1l
>
Děkuji. V EPO na Daňovém portálu to jen načtu a uložím pro odeslání datovkou, ale neodesílám to zde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2014 10:53
Dobrý den,
prosím, můžete někdo poradit jak vygeneruji přiznání DPH v systému Pohoda v souboru XML, abych ho mohla odeslat přes datovou schránku? Když si označím řádek s konkrétním přiznáním, dám na liště Záznam a pak El. podání, tak mi to hlásí že "Nebyl nalezen žádný vyhovující záznam pro podmínku Související podání" a dál mě to už nepustí.
Moc děkuji.