Re: DE úroky banka
Děkuji za názory, je to firemní účet, připsaný úrok a hned srážka daně z úroku, nedělá to velké částky ale chtěl bych to mít v pořádku, ještě jednou děkuji.
Děkuji za odpovědi, po kontrole jsem zjistil že je to účet osobní u české spořitelny, tak to je asi pro fyzické osoby a já ho vedu jako firemní, pro soukr.účely tam jsou jen výběry. Bude špatně, když přijaté úroky přiznám a daň z úroku bude výdej?
Děkuji moc.
Omyl.
jednodušší řešení bude dodržovat to, co je uvedeno v zuákoně:
§ 7b Daňová evidence
(1) Daňovou evidencí se pro účely daní z příjmů rozumí evidence pro účely stanovení základu daně a daně z příjmů. Tato evidence obsahuje údaje o
a) příjmech a výdajích, v členění potřebném pro zjištění základu daně,
b) majetku a dluzích.
a neuvádět tam to co tam vůbec nepatří.
A smlouva mezi bankou a Vámi je uzavřena mezi fyzickou osobou, nebo podnikající fyzickou osobou?
Dále - co ukládá zákon o daních z příjmů § 7 odstavec 7b ?
Je tam uvedeno, že máte jako podnikající fyzická osoba vést evidenci o příjmech, které NEOVLIVŇUJÍ základ daně?
>>>Děkuji za radu, i když je účet osobní, ale pro
>>>podnikání, dám přiznané úroky do příjmů ovliv. a
>>>sraženou daň
>>>do výdajů, taky ovliv.daňový základ.
>>>Snad to bude dobře. Díky.
>>
Tohle je samozřejmě nesmysl. Kdybyste to takhle nakrásně udělali, tak byste znovu zdanili rozdíl mezi úroky a daní...
>>
>>Není to dobře
>>Jak souvisí přijaté úroky ze soukromého bankovního
>>účtu s příjmy z podnikání ?
>Ale používá se jen na podnikání....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 4. 2014 11:11
Dobrý den, prosím o radu, vedu DE, účet firemní a já nevím kam psát připsaný úrok, jako příjem z podnikání a daň z úroku jako výdaj?Nebo přijatý úrok PKM a psát do příjmů až v daňovém přiznání?Nechci mít chybu od začátku roku. Děkuji moc.