Re: odpočet DPH ze záloha na energie
Já do ruky žádný nedostala. Platbní kalendář je součást smlouvy nebo faktury? Na nějakou dobu jsem vypadla z oboru a teď se nestačím divit. Dříve mi automaticky chodily daňové doklady k přijatým platbám. To teď není? Jde o to, že nějakou zálohu taky třeba nezaplatí a pak zaplatí 2 najednou..já to vidím na základě upomínky.
záleží, od koho odebíráte plyn nebo el. energii
RWE posílá DD k přijaté platbě, ČEZ zasílá platební kalendář, na základě kterého se platí zálohy (je tam uveden ZD a DPH)
z jinými distributory nemám zkušenost, takže napište, kdo je dodavatel a třeba vám ještě někdo jiný poradí
Dobrý večer,
řeším téměř ten samý problém jen v podvojném účetnictví. Prosím je problém, když ze záloh v průběhu roku (ikdyž mám předpis záloh - daň. dokad) neuplatňuji DPH a uplatním ho až v konečném vyúčtování za celý rok naráz?
Myslím si, že by to nemělo vadit, do DPH to vstoupí stejně, akorát naráz, je to na vstupu - možnost 3 (??) roky zpátky.
Děkuji moc za odpověď SGC
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 4. 2014 11:58
Dobrý den, vedu daňovou evidenci provozovateli restaurace a je plátce DPH. Pravidelně platí nemalé částky na zálohy na plyn a elektriku. Zůčtovací faktura chodí 1x ročně a je na ní částka za vyúčtování, DPH z vyúčtování a poté mínusem částka přijatých záloh a DPH z přijatých záloh. To znamená, že na konečné faktuře mám možnost odečíst DPH jen z doplatku. Jak si mohu odečíst DPH i ze záloh, které platím každý měsíc? Děkuji. Lucie