Re: Nevyzvednuté zboží na dobírku - účto
když jsem účtovala internetový obchod(měla jsem POHO'Du), udělala jsem strono faktury a ke stornu jsem přiložila od pošty, že zákazník si nepřevzal balík (odlepila jsem z balíku všechny "nálepky", které jasně naznačovali, že mi to vrátil
Re: Nevyzvednuté zboží na dobírku - účto
A komu to chcete oznamovat ?
Vzhledem k tomu, že nedošlo k dodání zboží, neexistuje ani pohledávka, tj. těžko dělat zápočet. Vystavený dobropis je nutno chápat pouze jako interní storno vystavené faktury.
Jiná věc je, jaké jsou možnosti vypořádání u vašeho programu. Pokud nelze jinak, udělejte "zápočet" s poznámkou interní storno. Nemusíte se ohlížet na splatnost, nic nikam neposíláte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 4. 2014 21:16
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu situaci - odeslali jsme zákazníkovi 02/2014 zboží na dobírku, zaúčtováno je 311/604, 311/343 zákazník si to ale rozmyslel a dobírku si nepřevzal, zboží se tedy v 03/2014 vrátilo zpět a kolegyně na to vystavila dobropis - je to takto správně? Je to zaúčtováno mínusovou částkou 311/604, 311/343.
Účty jsou takto vyrovnané, ale zůstavájí mi v Money tyto dvě faktury neuhrazené.
Mohl by mi prosím někdo poradit?