poprvé jsem se setkala s případem, kdy účtuji o honorářích českého umělce na Slovensku a s tím souvisejícím zdaněním jeho honoráře dle smlouvy o zamezení dvojího zdanění. Prosím poradíte někdo s účtováním? 1. Vystavená faktura- celková cena za představení a pak odečet srážkové daně z honoráře umělců (o tom nám vlastně druhá strany uhradí méně) 2. Přijatá faktura od umělce- honorář celkem a pak odečet sražené daně (umělce dostane potvrzení od slovenské protistrany o uhrazení daně)
Mohu o té uhrazené dani účtovat někam na analytiku 342, když nejsem já ten plátce?
23. 4. 2014 10:13
Dobrý den,
poprvé jsem se setkala s případem, kdy účtuji o honorářích českého umělce na Slovensku a s tím souvisejícím zdaněním jeho honoráře dle smlouvy o zamezení dvojího zdanění.
Prosím poradíte někdo s účtováním?
1. Vystavená faktura- celková cena za představení a pak odečet srážkové daně z honoráře umělců (o tom nám vlastně druhá strany uhradí méně)
2. Přijatá faktura od umělce- honorář celkem a pak odečet sražené daně (umělce dostane potvrzení od slovenské protistrany o uhrazení daně)
Mohu o té uhrazené dani účtovat někam na analytiku 342, když nejsem já ten plátce?
Děkuji moc za rady...