Re: odškodnění PÚ po skončení PP
Dobrý den, měla jsem podobný případ, ale vyřešila jsem to tak, že jsem všechny doklady poslala na Koopertivu s tím, ať to zaměstnanci proplatí oni. Je to už dávno a zatím mě nikdo nekontaktoval, že by něco bylo špatně. Jelikož zaměstnanec u Vás již nemá podepsáno Prohlášení, neuplatníte slevu na poplatníka.Pokud bude ztráta na výdělku nad 5000,-- daň je zálohová. POčkejte si ještě na další odpovědi. Hezký den.
ZP ani SP se z náhrady za ušlou mzdu neplatí. Daň je správně zálohová (srážková je od r.2014 pouze při DPP do 10 tis), ať už je jakkoli vysoká. Slevu na popl. nedáte, nemá podepsané prohlášení. Bude povinen podat DP, tam slevu uplatní.
osobně bych také poslala na Kooperativu.
pro RenataH - celou agendu jsem přebírala začátkem roku... mohla bych se ještě zeptat, zda se to dá nějak změnit? Abych nemusela vyplácet já jako firma,ale vyplnila papíry a nechala to na Kooperativě? Moc děkuji za rady,jste hodná, já Vás tady nemít....
pro M.F. - moc děkuji za odpověď - bohužel budu muset dát do výplat,máme to nastaveno tak,že firma zaplatí v nejbližším výplatním termínu a pak teprve Kooperativa zaplatí nám. Nevím,jak se dá toto změnit. Ono každé má svoje. Kdyby vyplácela Kooperativa zam-ci,pak bych musela hlídat,aby nezažádal o RZ daně,když bude mít více jak 5000,- takže nevím,co je lepší.... Jedná se po krácení celkem o 16673,-Kč Ještě jednou moc děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 4. 2014 11:48
Moc prosím o radu, ještě jsem neměla tu čest.... Odškodňuji PÚ z prosince - zam-ec konec PP 31.12.2013 PN následkem PÚ od 6.12.2013 do 10.2.2014 - sociálka poslala dlouho potvrzení o vyplacených dávkách. Celková částka se krátí o 20% a můj program má 2kódy pro zadávání - bolestné a ztráta na výdělku. Dám v obou případech celkovou částku a stejným kódem každou z nich pokrátím o 20%. Chci se zeptat, zam-ec už u nás nepracuje, budu ho kontaktovat. V případě,že nepracuje ani nikde jinde,mohu mu uplatnit slevu na poplatníka? Jinak mi to počítač "hází" do daně zálohové - neměla by být srážková? Máte s tím prosím někdo zkušenost? ZP a SP se z tohoto neodvede? Jen daň? Děkuji za ochotu