Dokumenty pro ÚP

• (neregistrovaný)

23. 4. 2014 12:02

Dobrý den,
    mám problém se svým zaměstnavatelem. Byla jsem zaměstnaná na HPP a po dohodě na obou stranách ukončuji pracovní poměr. Zaměstnavatel mi ale není schopen vystavit zápočtový list a ostatní dokumenty potřebné na ÚP. Když mi poprvé vypršela třídenní lhůta pro zapsání se na ÚP, požádala jsme zaměstnavatele o dodatek ke smlouvě abych nebyla nezaměstnaná a zároveň nezapsaná na ÚP. Zaměstnavatel vše vyřídil a přislíbil, že dokumenty příště lépe připraví. Včera mi dodatek vypršel a problém se opakuje bez jakékoliv omluvy a vysvětlení.
    Prosím poraďte, jak se můžu bránit a jak postupovat? Přece si nebudu donekonečna prodlužovat smlouvu jen kvůli lajdáctví zaměstnavatele.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 4. 2014 12:32

om (neregistrovaný)

Re: Dokumenty pro ÚP
      Zaměstnavatel má povinnost vydat potvrzení o zaměstnání poslední den PP. Nemá však povinnost zasílat poštou. Pokud dokumenty zadržuje a není s ním rozumná řeč, pak bych se obrátila na Inspektorát bezp.práce.

• 23. 4. 2014 16:47

iva. (neregistrovaný)

Re: Dokumenty pro ÚP
      A když už tam bude, může požalovat, že nedostala doklady - někdy stačí jen telefonát z ÚP a všechno se zázrakem vyřeší. Držím palce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).