Re: Zaměstnavatel stále nevyplatil daň.b
Pokud jste měla za celý rok 2013 jen 12000 hrubého a děti nebyly uplatněny měsíčně, tak opravdu na bonusy zpětně v ročním zúčtování ani v přiznání není nárok (teď nehodnotím, kdo za to může). Opravdu jste tehdy k daňovému prohlášení včas doložila vše ohledně uplatnění dětí? Tzn. rodné listy a potvrzení od manžela? Pokud ano, tak za to může zaměstnavatel a měl by to napravit. Stěžovat si můžete třeba na finančním úřadě, pod který spadá. Kolik jste si vydělala v tom listopadu? Bylo to aspoň 4000 Kč? Pokud to bylo méně, tak měsíční bonus nenáležel.
Manžel děti nemůže uplatnit?
Dobrý den, vše jsem řádně a včas doložila, jde mi o to aby účetní chybu napravila a vyplatila mi měsíční bonusy za list. a prosinec. Za každý měsíc jsem si vydělala 6.000,-- Kč. S manželem jsem rozvedená, děti žijí se mnou ve společné domácnosti.
Za tento rok už bonusy dostávám. 6.700,-- Kč je pro mě hodně peněz.
Tak v tom případě musí účetní svoji chybu napravit. Ale ne přes RZD, ale opravou příslušných měsíců a opravou vyúčtování, které posílala na FÚ, ona už bude vědět. Bude s tím mít práci, ale je to její chyba. Trvejte na opravě. Jen jestli Vám ten včasný zápis dětí do prohlášení a doložení dokladů nezapře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 4. 2014 19:47
Při nástupu v list. 2013 jsem v prohlášení uvedla své 3 děti . Za měsíc 11 ani 12/2013 mi zaměstnavatel nevyplatil bonusy, řekl mi, že mi je vyplatí spolu se mzdou za 3/2014. Ve výplatě za 3/14 opět nebyly, řekl mi, že už to má teď uzavřené a ,že si musím podat daňové přiznání. To mi řekl teď 20.4.-my máme výpl. termín až 20.
Co s tím, kde si mohu na zaměstnavatele stěžovat?
Do list. jsem byla na RD, moje příjmy za 2013 12.000,--,takže i kdybych si podala přiznání, stejně nic nedostanu. Děkuji za vaše rady.