Mzda při nerovnoměrné pracovní době

• (neregistrovaný)

24. 4. 2014 11:47

prosím poraďte mi jak správně vypočítat mzdu u nerovnoměrné pracovní doby (krátký, dlouhý týden). stanovená týdenní pracovní doba je 40h/týdně a měsíční mzda např. 15.000Kč. Jeden zaměstnanec, ale odpracuje 16 směn po 12h, tj. 192h a druhý jen 14směn po 12h, tj. 168h. (vyrovnávací období je 26 týdnů). dostanou oba 15.000Kč i když každý odpracoval jiný počet hodin? Jsem z toho zmatená. děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2014 12:12

jasná. (neregistrovaný)

Re: mzda při nerovnoměrné pracovní době
      Musíte mít stanoveno vyrovnávací období a až na konci vyrovnávacího období posoudíte hodiny, zda vznikl přesčas nebo naopak chybí hodiny a je to překážka na straně zaměstnavatele.

• 24. 4. 2014 13:10

aneri (neregistrovaný)

vyrovnávací období mám 26 týdnů, čili do té doby vyplácím každý měsíc 15.000Kč a nezáleží kolik odpracoval hodin. srovnám to až na konci vyrovnávacího období. omlouvám se, ale jsem maličko natvrdlá :-)

• 24. 4. 2014 13:29

jasná. (neregistrovaný)

15 000,-Kč zaplatíte základní mzdu, samozřejmě pokrácenou o dovolenou, OPV, neplac. volno....A nezapomeňte, že musíte zaplatit případné příplatky za práci v S+N, noční...

• 24. 4. 2014 14:14

aneri (neregistrovaný)

o příplatcích vím :-) a mzdu samozřejmě pokrátím o neodpracovanou dobu . děkuji ted tomu konečně rozumím :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).